Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Έτοιμο το πρώτο εμβόλιο που εξουδετέρωσε τον ιό – Ξεκινούν δοκιμές 

Ιταλοί ερευνητές αποκάλυψαν ότι σχεδιάζουν να δοκιμάσουν ένα εμβόλιο σε ανθρώπους, αφού ισχυρίζονται ότι αυτό είναι το «πρώτο στον κόσμο» που μπορεί να εξουδετερώσει τον ιό.

Οι επιστήμονες της Takis Biotech, με έδρα το Μιλάνο, σύμφωνα με την «Daily Mail», έκαναν το εμβόλιο σε ποντίκια και πήραν τα αντισώματα που προέκυψαν ως αντίδραση από τον οργανισμό τους. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τα τεστ που έγιναν στο εργαστήριο έδειξαν ότι τα αντισώματα που προέκυψαν από τα ποντίκια ήταν ικανά να σταματήσουν τη μόλυνση από κορωνοϊό και σε ανθρώπινα κύτταρα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρίας βιοτεχνολογίας Luigi Aurisicchio λέει ότι σκοπεύουν να αρχίσουν τα πειράματα σε ανθρώπους το φθινόπωρο. «Απ’ όσο ξέρουμε, είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο μέχρι στιγμής που έχουμε να επιδείξουμε εξουδετέρωση του νέου κορωνοϊού με ένα εμβόλιο» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Μια δόση

Η ιταλική ομάδα συνέκρινε μία δόση από πέντε διαφορετικά υποψήφια εμβόλια σε ποντίκια στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης. Ολα είναι εμβόλια που βασίζονται στο DNA και η μέθοδος που ακολουθείται προβλέπει την έγχυση μικρής ποσότητας του κλωνοποιημένου γενετικού κώδικα από τον ιό στο σώμα. Αυτά τα εμβόλια δεν έχουν φτιαχτεί από νεκρό ή απενεργοποιημένο ιό, ούτε από στοιχεία του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να παρασκευαστούν σε μεγάλες ποσότητες στο εργαστήριο.

Το DNA στο εμβόλιο απορροφάται από τα κύτταρα του οργανισμού και αυτός αντιδρά με τον τρόπο που θα αντιδρούσε αν είχε μολυνθεί με τον πραγματικό ιό. Η απουσία του τελευταίου, ωστόσο, σημαίνει ότι η υγεία δεν μπαίνει σε κανέναν κίνδυνο. Η αντισωματική απόκριση μετά το εμβόλιο εκδηλώθηκε σε 14 μέρες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ