Έτοιμο το πρώτο εμβόλιο που εξουδετέρωσε τον ιό – Ξεκινούν δοκιμές 

Must Read

Ιταλοί ερευνητές αποκάλυψαν ότι σχεδιάζουν να δοκιμάσουν ένα εμβόλιο σε ανθρώπους, αφού ισχυρίζονται ότι αυτό είναι το «πρώτο στον κόσμο» που μπορεί να εξουδετερώσει τον ιό.

Οι επιστήμονες της Takis Biotech, με έδρα το Μιλάνο, σύμφωνα με την «Daily Mail», έκαναν το εμβόλιο σε ποντίκια και πήραν τα αντισώματα που προέκυψαν ως αντίδραση από τον οργανισμό τους. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τα τεστ που έγιναν στο εργαστήριο έδειξαν ότι τα αντισώματα που προέκυψαν από τα ποντίκια ήταν ικανά να σταματήσουν τη μόλυνση από κορωνοϊό και σε ανθρώπινα κύτταρα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρίας βιοτεχνολογίας Luigi Aurisicchio λέει ότι σκοπεύουν να αρχίσουν τα πειράματα σε ανθρώπους το φθινόπωρο. «Απ’ όσο ξέρουμε, είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο μέχρι στιγμής που έχουμε να επιδείξουμε εξουδετέρωση του νέου κορωνοϊού με ένα εμβόλιο» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Μια δόση

Η ιταλική ομάδα συνέκρινε μία δόση από πέντε διαφορετικά υποψήφια εμβόλια σε ποντίκια στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης. Ολα είναι εμβόλια που βασίζονται στο DNA και η μέθοδος που ακολουθείται προβλέπει την έγχυση μικρής ποσότητας του κλωνοποιημένου γενετικού κώδικα από τον ιό στο σώμα. Αυτά τα εμβόλια δεν έχουν φτιαχτεί από νεκρό ή απενεργοποιημένο ιό, ούτε από στοιχεία του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να παρασκευαστούν σε μεγάλες ποσότητες στο εργαστήριο.

Το DNA στο εμβόλιο απορροφάται από τα κύτταρα του οργανισμού και αυτός αντιδρά με τον τρόπο που θα αντιδρούσε αν είχε μολυνθεί με τον πραγματικό ιό. Η απουσία του τελευταίου, ωστόσο, σημαίνει ότι η υγεία δεν μπαίνει σε κανέναν κίνδυνο. Η αντισωματική απόκριση μετά το εμβόλιο εκδηλώθηκε σε 14 μέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This