Η μάσκα δυσκολεύει την αναπνοή όσων υποφέρουν από άσθμα

Must Read

Οι άνθρωποι που έχουν άσθμα ή άλλα πνευμονολογικά προβλήματα δεν πρέπει να φορούν μάσκα, αν αυτή τού δυσκολεύει να ανασάνουν.

Αυτή είναι η νέα οδηγία των αρμόδιων Αρχών στη Βρετανία, που γενικά συνιστούν μάσκα σε μέρη όπου δεν είναι εύκολο να κρατηθεί η απόσταση των δύο μέτρων. Ωστόσο, οι πάσχοντες από άσθμα ή από άλλες νόσους που επιβαρύνουν το αναπνευστικό, όπως Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, είναι πιθανό να νιώθουν ότι οι μάσκες τούς δυσκολεύουν την αναπνοή.

Επειδή αυτή δυσκολεύει την είσοδο του αέρα στους πνεύμονες όταν αυτοί δεν λειτουργούν στη βέλτιστη κατάστασή τους, τότε μπορεί να ενεργοποιηθεί άσθμα σε κάποιους ασθενείς αλλά και στρες, που από μόνο του δυσκολεύει την αναπνοή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το δίλημμα «μάσκα ή όχι μάσκα» είναι δύσκολο, καθώς οι ίδιες ομάδες ασθενών διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τον κορωνοϊό.

Αν και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μια μάσκα δεν προστατεύει κάποιον από τον ιό, μπορεί να συγκρατήσει τα σταγονίδια που βγάζει ο καθένας από εμάς όταν μιλάει ή όταν φτερνίζεται ή βήχει και έτσι μπορεί να σταματήσει τη διασπορά του ιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This