Σάββατο 19/6/2021

Η μάσκα δυσκολεύει την αναπνοή όσων υποφέρουν από άσθμα

Οι άνθρωποι που έχουν άσθμα ή άλλα πνευμονολογικά προβλήματα δεν πρέπει να φορούν μάσκα, αν αυτή τού δυσκολεύει να ανασάνουν.

Αυτή είναι η νέα οδηγία των αρμόδιων Αρχών στη Βρετανία, που γενικά συνιστούν μάσκα σε μέρη όπου δεν είναι εύκολο να κρατηθεί η απόσταση των δύο μέτρων. Ωστόσο, οι πάσχοντες από άσθμα ή από άλλες νόσους που επιβαρύνουν το αναπνευστικό, όπως Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, είναι πιθανό να νιώθουν ότι οι μάσκες τούς δυσκολεύουν την αναπνοή.

Επειδή αυτή δυσκολεύει την είσοδο του αέρα στους πνεύμονες όταν αυτοί δεν λειτουργούν στη βέλτιστη κατάστασή τους, τότε μπορεί να ενεργοποιηθεί άσθμα σε κάποιους ασθενείς αλλά και στρες, που από μόνο του δυσκολεύει την αναπνοή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το δίλημμα «μάσκα ή όχι μάσκα» είναι δύσκολο, καθώς οι ίδιες ομάδες ασθενών διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τον κορωνοϊό.

Αν και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μια μάσκα δεν προστατεύει κάποιον από τον ιό, μπορεί να συγκρατήσει τα σταγονίδια που βγάζει ο καθένας από εμάς όταν μιλάει ή όταν φτερνίζεται ή βήχει και έτσι μπορεί να σταματήσει τη διασπορά του ιού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ