Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Λάθος η κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου

Δεν ευθύνεται για την μειωμένη προσέλευση των πολιτών

Must Read

Την έντονη εναντίωσή του στην κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου την οποία εξήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Σε ανακοίνωσή του, θεωρεί ότι δεν οφείλεται σε αυτήν το μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών για να κάνουν το εμβόλιο, όπως ειπώθηκε. «Η συνταγογράφηση δεν αποτελεί αυτόνομη πράξη αλλά μέρος της κλινικής εξέτασης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΠΙΣ τονίζει την ανάγκη για την χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου σε όλα τα άτομα άνω των 60 ετών, τους χρόνια και σοβαρά πάσχοντες και όσα άτομα φροντίζουν παιδιά και ηλικιωμένους ή διαμένουν σε κλειστές δομές.Πέρα από τις ευπαθείς ομάδες, το αντιγριπικό εμβόλιο συνίσταται και για όλο τον πληθυσμό με σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού.

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο κατά της COVID-19 είναι σημαντικό να γίνονται οι αναμνηστικές δόσεις από τους πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις τις οποίες έχει θέσει η ιατρική επιστήμη με τη συμβουλή του θεράποντος, υπογραμμίζει ο ΠΙΣ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC), η παραλλαγή BQ.1 του κορωνοϊού θα μολύνει το 80% του πληθυσμού της Ευρώπης μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο. Με το ECDC να χαρακτηρίζει την μετάλλαξη BQ.1, ως “ιδιαίτερα σημαντική” και το χειμώνα να είναι ήδη εδώ, είναι σημαντικό να θωρακιστούν παιδιά και ενήλικες με τα απαραίτητα αναμνηστικά εμβόλια ώστε να αποφευχθούν σοβαρές νοσήσεις και ανάγκη για νοσηλεία, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Δείτε επίσης: Θάνος Πλεύρης: Τέλος η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This