ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΚωνσταντινίδης μετά την έκθεση-«κόλαφο» για τα Τέμπη: «Περιμένουμε τον Μητσοτάκη να αποδομήσει τους επιστήμονες»

Κωνσταντινίδης μετά την έκθεση-«κόλαφο» για τα Τέμπη: «Περιμένουμε τον Μητσοτάκη να αποδομήσει τους επιστήμονες»

Σε διώξεις για εμπρησμό θα οδηγήσει η επικαιροποιημένη έκθεση λέει ο σύζυγος της αδικοχαμένης Βασιλικής Χλώρου - Αιχμές για την αντιμετώπιση της κυβέρνησης

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας κατατέθηκε σήμερα η επικαιροποιημένη έκθεση για το έγκλημα των Τεμπών, σύμφωνα με την οποία όχι μόνο δεν υπήρξε μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, αλλά το μεγάλο μανιτάρι φωτιάς που σκότωσε πλήθος επιβατών, προκλήθηκε από εύφλεκτα παράνομα υλικά.

Όπως αναφέρει το onlarisa.gr, την έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες όπως ο ο καθηγητής μαθηματικών, κ. Μάνος Παπαδάκης του Πανεπιστημίου του Χιούστον και ο κ. Νικόλαος Ντούβρας, μηχανικός με εξαιρετική πείρα στη Formula 1, κατέθεσε σήμερα στη δικαιοσύνη ο Χρήστος Κωνσταντινίδης που έχασε στο δυστύχημα τη σύζυγό του, Βασιλική Χλωρού.

Οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε μετωπική σύγκρουση στα δύο τρένα, τα οποία εκτροχιάστηκαν μετά από το «φρενάρισμα» των μηχανοδηγών της εμπορικής και η μηχανή της επιβατικής συγκρούστηκε με το πρώτο βαγόνι του εμπορικού, για να πέσει στη συνέχεια στο διπλανό πρανές.

Σύμφωνα με την έκθεση, η μεγάλη φωτιά προκλήθηκε από τα υλικά 12-15 τόνων, εκ των οποίων βρέθηκαν ξυλόλιο, βενζόλιο και τολουόλιο, τα οποία χρησιμοποιούνται για νόθευση καυσίμων. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, τα θύματα που βρέθηκαν απανθρακωμένα ήταν σε στάση που υποδεικνύει ότι επιχείρησαν να αποφύγουν τη φωτιά.

Σύμφωνα με τον σύζυγο του θύματος, η «έκθεση καταλήγει σε τριάντα συμπεράσματα, τα οποία θα βοηθήσουν τις Ανακριτικές Αρχές να πάνε παρακάτω τη δικογραφία, προκειμένου να βγάλουν τις διώξεις, οι οποίες από εδώ και πέρα θα πρέπει να πάνε σε εμπρησμό», ανέφερε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης και άφησε αιχμές για την αντιμετώπιση της κυβέρνησης που αποκαλεί  συνωμοσιολόγους τους συγγενείς των νεκρών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την αποδόμηση από το κυβερνητικό σχήμα. Περιμένουμε τον κ. Μητσοτάκη να αποδομήσει τους επιστήμονες που έχουν σφραγίσει την τελική επικαιροποιημένη έκθεση και από τον εκπρόσωπό του τον κ. Μαρινάκη να μας καταλογίσει τον χαρακτηρισμό συνωμοσιολόγους» τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης