Μαγνητικοί νανοκρύσταλλοι καταπολεμούν τους όγκους

Must Read

Νέες προοπτικές για πρωτοποριακές θεραπείες με τη χρήση μαγνητικών νανοκρυστάλλων αναδεικνύονται με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ, στην Κρήτη, με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για μία επαναστατική μέθοδο κατά του καρκίνου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες και τον δρα Αλέξανδρο Λάππα, φυσικό, διευθυντή Ερευνών στο ΙΗΔΛ-ΙΤΕ, η έρευνα «φιλοδοξεί να συνεισφέρει σε επαναστατικές στρατηγικές που στοχεύουν στην εξολόθρευση καρκινικών κυττάρων με την αύξηση της θερμοκρασίας τους. Πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν ότι η χρήση νανοκρυστάλλων, που εγχέονται σε καρκινικό ιστό και θερμαίνονται, ανοίγει τον δρόμο για νέες πρωτοποριακές θεραπείες».

Μείωση τοξικότητας

«Ταυτόχρονα η μέθοδος αυτή συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση της τοξικότητας των αντικαρκινικών θεραπειών». Η νέα ερευνητική μελέτη έρχεται να προσθέσει νέα σημαντικά στοιχεία στην ανακάλυψη αυτή και οι ερευνητές εξηγούν: «Οταν οι μικροσκοπικοί κρύσταλλοι αποκτήσουν τις κατάλληλες ατέλειες στη δομή τους, ρυθμίζουν τις ηλεκτρονικές τους ιδιότητες με τρόπο που ευνοεί τη μετατροπή της ενέργειάς τους σε θερμότητα. Οι χρήσιμες φυσικές ιδιότητες προκύπτουν όταν “διαταράσσεται” η ατομική δομή του κρυστάλλου, με τη δημιουργία “ατελειών”».

Δείτε επίσης: «Καρπεροί» άνδρες με συμπληρώματα ιχθυελαίων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This