Παρασκευή 18/6/2021

Μαγνητικοί νανοκρύσταλλοι καταπολεμούν τους όγκους

Νέες προοπτικές για πρωτοποριακές θεραπείες με τη χρήση μαγνητικών νανοκρυστάλλων αναδεικνύονται με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του ΙΤΕ, στην Κρήτη, με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για μία επαναστατική μέθοδο κατά του καρκίνου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες και τον δρα Αλέξανδρο Λάππα, φυσικό, διευθυντή Ερευνών στο ΙΗΔΛ-ΙΤΕ, η έρευνα «φιλοδοξεί να συνεισφέρει σε επαναστατικές στρατηγικές που στοχεύουν στην εξολόθρευση καρκινικών κυττάρων με την αύξηση της θερμοκρασίας τους. Πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν ότι η χρήση νανοκρυστάλλων, που εγχέονται σε καρκινικό ιστό και θερμαίνονται, ανοίγει τον δρόμο για νέες πρωτοποριακές θεραπείες».

Μείωση τοξικότητας

«Ταυτόχρονα η μέθοδος αυτή συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση της τοξικότητας των αντικαρκινικών θεραπειών». Η νέα ερευνητική μελέτη έρχεται να προσθέσει νέα σημαντικά στοιχεία στην ανακάλυψη αυτή και οι ερευνητές εξηγούν: «Οταν οι μικροσκοπικοί κρύσταλλοι αποκτήσουν τις κατάλληλες ατέλειες στη δομή τους, ρυθμίζουν τις ηλεκτρονικές τους ιδιότητες με τρόπο που ευνοεί τη μετατροπή της ενέργειάς τους σε θερμότητα. Οι χρήσιμες φυσικές ιδιότητες προκύπτουν όταν “διαταράσσεται” η ατομική δομή του κρυστάλλου, με τη δημιουργία “ατελειών”».

Δείτε επίσης: «Καρπεροί» άνδρες με συμπληρώματα ιχθυελαίων

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ