Απάντηση Παναγιωτόπουλου σε Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα μπορεί «να δείξει τα δόντια της»!

Must Read

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήρε την σκυτάλη του παραληρήματος της Τουρκίας και έκανε προκλητικές δηλώσεις σήμερα το πρωί, για το θέμα της Αν. Μεσογείου και για την Αγιά Σοφιά.

Μιλώντας λοιπόν για το θέμα του τουρκολυβικού μνημόνιο, είπε: «Ο Χαφτάρ δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο. Ενεργούμε νόμιμα στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν ισχύουν όσα λέγονται πως δεν υπάρχει deal για την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο».

Για το θέμα που προέκυψε με το διάβασμα του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά, δήλωσε: «Η Αγιά Σοφιά δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Κατακτήθηκε από την Τουρκία και ανήκει στη δημοκρατία της Τουρκίας. Η τελευταία χώρα που μπορεί να μας κάνει μαθήματα είναι η Ελλάδα. Η μόνη χώρα χωρίς τζαμί στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Με τη δικαιολογία του κορωνοϊού, ήθελαν να σιωπήσουν την προσευχή στη Δυτική Θράκη και αμέσως ενεργήσαμε».

Ο ΥΕΘΑ «σήκωσε το γάντι»

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος «σήκωσε το γάντι» και προειδοποίησε την Άγκυρα για την περίπτωση θα «τραβήξει το σχοινί και θα επιχειρήσει να υλοποιήσει τα σχέδια για έρευνες και γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν είναι απλός παρατηρητής και ότι αν χρειαστεί «θα δείξει τα δόντια της».

«Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί. Ενίοτε δείχνει και τα δόντια της. Τα δείξαμε στην απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο και σε αυτό το δρόμο κινούμαστε. Έχουμε δηλώσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας. Σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε όξυνση της επιθετικής πολιτικής της, έχουμε απάντηση» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή.

Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες

Από την πλευρά τους Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες  βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας. Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Φράνσις Φάνον δήλωσε για το θέμα του τουρκολιβυκού μνημονίου:

«Δεν σχολιάζουμε τα θαλάσσια σύνορα των χωρών αλλά ένα μνημόνιο δεν μπορεί να επηρεάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τρίτων χωρών όπως η Ελλάδα. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας αναγνωρίζει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως κάθε άλλη περιοχή. Δεν σχολιάζουμε μελλοντικές ενέργειες που μπορεί να συμβούν ή όχι, ενθαρρύνουμε τα κράτη να σταματήσουν προκλητικές ενέργειες, συμπεριφορές και δηλώσεις» και συμπλήρωσε πως «η Τουρκία είναι σημαντική χώρα και πρέπει να σταματήσει όλες τις προκλητικές ενέργειες που μπορεί να υπονομεύσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και την πολιτική σταθερότητα στην περιοχή».

Μπορέλ: Οι καλές μας σχέσεις εξαρτώνται από το σεβασμό

Παρέμβαση έκανε και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ.

«Είμαστε σε στενή επαφή με τους συναδέλφους μας, τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την κατάσταση των γεωτρήσεων και καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τη γεώτρηση στις περιοχές όπου υπάρχει ΑΟΖ ή χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας. Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε την Τουρκία να καταλάβει ότι οι καλές μας σχέσεις θα εξαρτηθούν αποφασιστικά από το σεβασμό της κυριαρχίας της Κύπρου και της Ελλάδας στα ύδατα που αμφισβητούνται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This