Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες από τον αρχηγό του ΓΕΝ για τις τουρκικές προκλήσεις: «Θα τους ρίξουμε και ό,τι γίνει…»

Must Read

Δήλωση «βόμβα» από τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη. «Δεν περιμένουμε να έρθει κανείς να μας βοηθήσει. Ο,τι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας» είπε σχολιάζοντας την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο -όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «δημοκρατία»- και τόνισε αμέσως μετά, ερωτηθείς τι θα γίνει αν τουρκικό ερευνητικό πλοίο επιχειρήσει παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας: «Θα πάμε μπροστά, θα ρίξουμε και ό,τι γίνει…»

Είναι η πρώτη φορά που ένας ανώτατος στρατιωτικός τοποθετείται με τόσο ξεκάθαρο τρόπο απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, οι οποίες κλιμακώνονται. Ο αρχηγός ΓΕΝ αφενός θέλησε να δείξει την αποφασιστικότητα του Πολεμικού Ναυτικού να υπερασπιστεί τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αφετέρου, όπως εκτιμάται, αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα όχι μόνο προς την κυβέρνηση, παραμονή της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, αλλά και προς όλους τους Ελληνες πολιτικούς πως θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρά στην αναζήτηση στήριξης από τη Δύση, έναντι των τουρκικών αξιώσεων.

Οι Ελληνες στρατηγοί πιστεύουν πως όποιος θέλει ειρήνη προετοιμάζεται για πόλεμο. Σε αυτό το δόγμα κινήθηκε χθες ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο οποίος αποποιήθηκε τον τίτλο του «πολεμοχαρούς» και εξήγησε στη συνέχεια της συζήτησης που είχε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας πως η τελική απόφαση είναι πάντα πολιτική, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει πάντα να είναι έτοιμες.

Δείτε επίσης: Δεν προκαλούν μόνο από αέρος! Πάνω από 1.900 θαλάσσιες παραβιάσεις έκαναν οι Τούρκοι φέτος

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει βοήθεια από άλλη χώρα σε μια πιθανή σύρραξη με την Τουρκία. Χθες, μάλιστα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, μιλώντας για την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας υποστήριξε ότι «έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι» και τόνισε ότι η χώρα μας έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην Τουρκία σε ενδεχόμενη σύγκρουση, κάτι που κάνει τους απέναντι να το… σκέφτονται.

Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρθηκε σε μια μάχη η οποία έχει χαθεί με την Τουρκία και αυτή είναι η επικοινωνιακή, καθώς, όπως παρατήρησε, ο ελληνικός λαός καθημερινά βομβαρδίζεται με ειδήσεις ανταποκριτών στην Τουρκία μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς η έκταση της κάλυψης να έχει κάποια σχετικότητα με την πραγματική σημασία των γεγονότων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This