Ο Τσαβούσογλου ενοχλήθηκε… σφόδρα με την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη

Must Read

Η πρώτη παρέμβαση από πλευράς Τουρκίας σχετικά με το ζήτημα της απέλασης του Λίβυου πρέσβη (λόγω του ότι δεν προσκόμισε το κείμενο του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης) δεν άργησε να έρθει. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διεμήνυσε πως η Τουρκία καταδικάζει την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον πρέσβη της Λιβύης.

Δείτε επίσης: Επιτέλους αντίδραση! Απελάθηκε ο Λίβυος πρέσβης – Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής στην Αθήνα την Πέμπτη

Ο ίδιος, βέβαια, δεν έμεινε εκεί. Δήλωσε, επίσης, ότι «η Λιβύη είναι ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος». «Αυτό δείχνει το αληθινό πρόσωπο της Ελλάδας. Εάν ήθελε η Ελλάδα το μνημόνιο συμφωνίας, θα το μοιραζόμασταν. Αλλά να καλείτε τη Λιβύη και να λέτε “στείλτε μου το κείμενο της συμφωνίας αμέσως”, δεν ήταν μια ευγενική προσέγγιση».

Και κατέληξε με κρεσέντο στο οποίο έδειξε ότι η χώρα του δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να συνεννοηθεί με την Κύπρο: «Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες στην ανατολική Μεσόγειο, με εξαίρεση τους Ελληνοκυπρίους!».

Επίσης, διέψευσε σχόλια ότι η Τουρκία έχει θέσει σε κίνδυνο τα σχέδιά της σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό «το σχέδιο ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στη Βαλτική δεν θα εκδοθεί πριν το σχέδιο της Τουρκίας να αναγνωρίσει το ΝΑΤΟ την απειλή των Κούρδων του YPG και το PKK».

Όπως βλέπετε, ο δεύτερος τη τάξη ισχυρότερος άνδρας της Τουρκίας συνδέει τα σχέδια του ΝΑΤΟ με τα συμφέροντα της χώρας του…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This