Ο Τσαβούσογλου «βαφτίζει» τουρκική την ελληνική υφαλοκρηπίδα, απειλεί και προσπαθεί για τη δημιουργία τετελεσμένων

Must Read

Νέα «βόμβα» έριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας πως θα αποτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια της Ελλάδας ή της Ευρώπης στην «υφαλοκρηπίδα» της χώρας του, εννοώντας βέβαια τον θαλάσσιο χώρο για τον οποίο υπέγραψε με τη Λιβύη εξαφανίζοντας τα ελληνικά νησιά, δηλαδή: την ελληνική υφαλοκρηπίδα! 

Δείτε επίσης: «Πειρατές» αξιωματικοί του Γιαβούζ μπούκαραν για νηοψία σε ελληνικό πλοίο εντός της Κυπριακής ΑΟΖ (video)

υφαλοκρηπίδα «τουρκική»

Και αφού βάφτισε την ελληνική υφαλοκρηπίδα «τουρκική», δήλωσε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Αhaber: «Με τη Λιβύη η συμφωνία είναι νόμιμη και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο. Με τη Λιβύη μπορούμε να κάνουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις. Η προστασία των εθνικών μας συμφερόντων έρχεται πρώτη. Κανένας δεν μπορεί να κάνει εργασίες στην υφαλοκρηπίδα μας χωρίς την άδεια μας. Θα αποτρέψουμε μη εξουσιοδοτημένη ενέργεια στην υφαλοκρηπίδα μας. Εάν αυτό παραβιαστεί, θα το μπλοκάρουμε».

Στην ίδια συνέντευξη, παράλληλα, απείλησε και την Αμερική! «Εάν η Τουρκία υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ λόγω S-400, τότε η Άγκυρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να κλείσει την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ», δήλωσε.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This