Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Έξτρα «μποναμάς» του Υπουργείου Άμυνας σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά του Στρατού Ξηράς, αυτό της πληρωμής των υπηρεσιών κατά τις Κυριακές, τα Σάββατα και τις αργίες, δίνει ο υπουργός Εθνικής Aμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αποφάσισε με ανακατανομή των πιστώσεων να διατεθούν 3.600.000 ευρώ για να πληρωθούν τα οφειλόμενα για το 2019 στα στελέχη του Στρατού. Πρόκειται για απόφαση σε συνέχεια αυτής για την πληρωμή εφάπαξ ποσού 120 ευρώ σε όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό ως οδοιπορικά.

Δείτε επίσης: Άμεση ενίσχυση στο στράτευμα – Ετοιμάζονται προσλήψεις 1.200 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης

«Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ενέκρινε τις αιτηθείσες ανακατανομές πιστώσεων του προϋπολογισμού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ύψους 3.600.000 ευρώ, για την άμεση πληρωμή της αποζημίωσης λόγω εκτέλεσης 24ωρης υπηρεσίας τα Σάββατα, Κυριακές, επίσημες αργίες και τις κατά περίπτωση τοπικές αργίες στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό του Ελληνικού Στρατού για το έτος 2019» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Σωστή και δίκαιη η απόφαση του κ. Παναγιωτόπουλου. Ωστόσο, το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί οριστικά και όχι αποσπασματικά, με σχετική πρόβλεψη στον Προϋπολογισμό κονδυλίου για την αποζημίωση των 24ωρων υπηρεσιών τις Κυριακές, τα Σάββατα και τις αργίες. Στα στελέχη του Στρατού Ξηράς οφείλεται αυτή η αποζημίωση για το 2018 και κάποιους μήνες από το 2017, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλεψη για το 2020.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ