Euro 2020: Ήττα για τη σοκαρισμένη, λόγω Έρικσεν, Δανία – Περίπατος του Βελγίου, ισοπαλία στο Μπακού (video)

Η σύνοψη της δεύτερης ημέρας, στη σκιά του περιστατικού με τον Κρίστιαν Έρικσεν

Must Read

Η δεύτερη μέρα του Euro 2020 ήταν συγκλονιστική. Όχι καθαρά ποδοσφαιρικά, αλλά ανθρώπινα.

Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΔανίαςΦιλανδίας και η αγωνία για τη ζωή του, μέχρι την ευχάριστη είδηση ότι μίλησε με τους συμπαίκτες του μέσα από το νοσοκομείο και τους είπε ότι είναι καλά, σημάδεψε τη σημερινή ημέρα και πιθανόν και όλο το τουρνουά.

Διαβάστε ακόμα: Euro 2020: Ξανάρχισε το παιχνίδι Δανία-Φινλανδία! Σταθερός στο νοσοκομείο ο Έρικσεν που κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο! (video)

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, η Φινλανδία, «πρωτάρα» στη διοργάνωση, με γκολ του Πογιάνπαλο στο 60’ νίκησε με 1-0 τη Δανία (σε ένα ματς που ξεκίνησε στις 19:00 και τελείωσε λίγο πριν τις 22:30 λόγω του Έρικσεν) στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης, μπαίνοντας με το… δεξί στη διοργάνωση.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Φινλανδός γκολκίπερ Λούκας Ραντέτσκι, ο οποίος έκανε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις στα πρώτα 19 λεπτά, ενώ η κορυφαία στιγμή του στον αγώνα ήταν η απόκρουση πέναλτι του Χόιμπγιερκ στο 74ο λεπτό.

https://youtu.be/5rfXHxS_MgE

Οι συνθέσεις:

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βας (76΄ Στρίγκερ Λάρσεν), Κγιάερ (64΄ Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μέλε, Έρικσεν (43΄ Γένσεν), Χόιμπγιερκ, Ντιλένι (76΄ Κορνέλιους), Πόουλσεν, Βιντ (63΄ Σκοβ Όλσεν), Μπρεϊθγουέιτ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κανέρβα): Ραντέτσκι, Ο’Σόγκνεσι, Αραγιούρι, Τόιβιο, Σπαρβ (77΄ Σούλερ), Καμαρά, Λουντ, Ραϊτάλα (90΄ Βαϊσάνεν), Ουρόνεν, Πούκι (77΄ Κάουκο), Πογιάνπαλο (84΄ Φορς)

Ισοπαλία στο Μπακού

Η πρώτη ισοπαλία στα τελικά του Euro 2020 σημειώθηκε στην αναμέτρηση ΟυαλίαςΕλβετίας, οι οποίες μοιράστηκαν τους βαθμούς (1-1).

Στο δεύτερο ματς του 1ου ομίλου και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συνολικά, που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η Ελβετία ήταν σαφώς ανώτερη, πίεσε την αντίπαλο της και προηγήθηκε με το γκολ του Μπρελ Εμπολό (49′), αλλά ο Κίφερ Μουρ κατάφερε να ισοφαρίσει για την Ουαλία στο 74ο λεπτό.

Στο 85′ ο Μάριο Γκαβράνοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την Ελβετία, αλλά καταχωρήθηκε ως πρώτος παίκτης στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που το γκολ του ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR, ως οφσάιντ.

https://youtu.be/wIqQmqfidbU

Οι συνθέσεις:

ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέφαμ, Μόρελ, Άλεν, Ράμσεϊ (90′ Αμπάντου), Τζέιμς (75′ Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ, Ακάντζι, Εμπαμπού, Ροντρίγκες, Τζάκα, Φρόιλερ, Σακίρι (66′ Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84′ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

Άνετο και ωραίο το Βέλγιο

Το Βέλγιο μπήκε με τον ιδανικότερο τρόπο στο Euro 2020. Στο δεύτερο ματς του Β΄ ομίλου του τουρνουά, οι «κόκκινοι διάβολοι» καθάρισαν από το πρώτο ημίχρονο την αναμέτρηση στην «Gazprom Arena» της Αγίας Πετρούπολης επί της τυπικά γηπεδούχου, Ρωσίας, με το τελικό 3-0 να προέρχεται από τα δύο γκολ του Λουκάκου (10΄, 88΄) και του Μενιέ (34΄).

Η κορυφαία ομάδα στο ranking της FIFA, απέδειξε ότι δεν συγχωρεί τα λάθη της αντίπαλης άμυνας. Από δύο «δώρα» των Ρώσων αμυντικών οι Λουκάκου και Μενιέ βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον στράικερ της Ίντερ να αφιερώνει το πρώτο τέρμα που σημείωσε στον συμπαίκτη του στους «νερατζούρι», Κρίστιαν Έρικσεν.

Οι συνθέσεις:

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Φερτόνγκεν (77΄ Βερμάελεν), Μπογιάτα, Αλτνερβάιρελντ, Τοργκάν Αζάρ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ, Καστάνιε (27΄ Μενιέ), Καράσκο (77΄ Πραέ), Λουκάκου, Μέρτενς (74΄ Εντέν Αζάρ)

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Σούνιν, Φερνάντες, Σεμένοβ, Τζίκιγια, Ζιρκόφ (43΄ Καραβάεφ), Οτζόεφ, Μπαρίνοφ (46΄ Ντιβέγεφ), Ζόμπνιν (63΄ Μουκίν), Γκολόβιν, Κουζιάεφ (30΄ Τσερίσεφ, 63΄ Μίραντσουκ),Τζιούμπα

https://youtu.be/l-d6QpJYFzc

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This