EURO 2024: «Δεύτερη ευκαιρία», μπαράζ με την Τουρκία στην Ελλάδα για την πρόκριση!

Must Read

Η Λίγκα των Εθνών ολοκληρώθηκε, η μάχη για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 στη Γερμανία αρχίζει επίσημα με την κλήρωση που θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου στη μία το μεσημέρι. Οι 20 από τις 24 ομάδες θα προκριθούν μέσω της διαδικασίας των προκριματικών. Η Γερμανία, ως διοργανώτρια προκρίνεται απ’ ευθείας και οι άλλες τρεις θέσεις για τις ομάδες που δεν θα καταφέρουν να πάρουν μια από τις δύο πρώτες θέσεις στους 10 ομίλους θα έχουν μια «δεύτερη ευκαιρία». Εδώ μπαίνει η «Λίγκα των Εθνών». Οι τέσσερις πρώτες ομάδες σε βαθμούς των τριών κατηγοριών θα δώσουν ένα ιδιότυπο φάιναλ φορ κι εδώ μπαίνει το σενάριο του αγώνα με την Τουρκία.

Η Ελλάδα στους ομίλους της Γ’ κατηγορίας είναι 2η στη βαθμολογία και η Τουρκία 3η. Η πρώτη ομάδα θα παίξει με την τέταρτη (Γεωργία – Καζακστάν στην Τυφλίδα) και η 2η, δηλαδή η Ελλάδα με την 3η (Τουρκία) σε αγώνα που θα γίνει στην έδρα της πρώτης στις 21 Μαρτίου 2024. Η νικήτρια θα παίξει «τελικό» πρόκρισης, δύο μέρες μετά (23/3),  με τη νικήτρια του άλλου αγώνα σε έδρα που θα καθοριστεί με κλήρωση. Η νικήτρια περνά στα τελικά. Το ίδιο θα συμβεί και για τις άλλες δύο κατηγορίες (Α’ και Β’).

Όσον αφορά την κλήρωση του Euro η Ελλάδα θα έχει σίγουρα δύο ισχυρές ομάδες (βλέπε αντιπάλους από 1ο και 2ο γκρουπ), ενώ εξίσου επικίνδυνες είναι και οι ομάδες του 3ου γκρουπ. Η Ελλάδα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι αγώνες των προκριματικών θα γίνουν από Μάρτιο έως Νοέμβριο του 2023.

Τα γκρουπ δυναμικότητας είναι:

1ο γκρουπ: Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ελβετία, Πολωνία + Ολλανδία, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία (ως γκρουπ Nations League)
2ο γκρουπ: Γαλλία, Αυστρία, Τσεχία, Αγγλία, Ουαλία, Ισραήλ, Βοσνία, Σερβία, Σκωτία, Φινλανδία
3ο γκρουπ: Ουκρανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σουηδία, Αρμενία
4ο γκρουπ: Γεωργία, Ελλάδα, Τουρκία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία
5ο γκρουπ: Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Γιβραλτάρ, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Μάλτα
6ο γκρουπ: Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This