3-7-2020

«Μετάνιωσε» 28χρονος Αλβανός αλλά «έφαγε» 12 χρόνια για διακίνηση 102 κιλών ναρκωτικών

Σε ποινή φυλάκισης 12 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ένας 28χρονος Αλβανός, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για υπόθεση ναρκωτικών του 2019, στο πλαίσιο της οποίας είχαν κατασχεθεί 102 κιλά χασίς.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ώστε να μην παρέλθει η περίοδος της προσωρινής κράτησης του 28χρονου. Η σύλληψη του εν λόγω νεαρού, καθώς και τριών ακόμη συγγενικών του προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση (μια 26χρονη γυναίκα και δύο άνδρες, 39 και 40 ετών), είχε γίνει το Μάιο του 2019, όταν είχαν κατασχεθεί τα ναρκωτικά, μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί ποτέ στην περιοχή.

Στην απολογία του, ο 28χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν ντροπή αυτό που έκανα». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν έχει συμμετάσχει ξανά σε διακίνηση ναρκωτικών και δελεάστηκε από το «εύκολο χρήμα» που θα έβγαζε, καθώς ο σκοπός ήταν να μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη το χασίς που είχε έρθει από την Αλβανία. Επίσης, ζήτησε συγγνώμη από τους τρεις ομοεθνείς του, γιατί -όπως ανέφερε- εκείνος ήταν που τούς έμπλεξε στην υπόθεση.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους άλλους τρεις κατηγορουμένους, οι οποίοι είπαν στις καταθέσεις τους πως δεν γνώριζαν για την εμπλοκή του νεαρού στη διακίνηση ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ