Εξελίξεις! Επιτέλους ανοίγουν οι δικογραφίες για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών

Must Read

Νέος κύκλος ερευνών ξεκινά μετά την ποινική δίωξη σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Οι φάκελοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη βγαίνουν από το αρχείο και θα μπουν στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου τους.

Πρόκειται για την 3,5 ετών Μαλένα η οποία πέθανε τον Ιούλιο του 2019 μέσα στο νοσοκομείο, αλλά και για την 6 μηνών Ίριδα, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στην κούνια της, τον Μάρτιο του 2020.

Η νέα έρευνα ξεκινά με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που θα ολοκληρωθεί τάχιστα. Οι ιατρικοί φάκελοι των δύο παιδιών θα γίνουν «φύλλο και φτερό», ενώ αναμένεται να κληθούν για κατάθεση οι γιατροί που ενεπλάκησαν στις δύο υποθέσεις. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν όσες ιατρικές εξετάσεις είναι δυνατόν να γίνουν στους ιστούς των παιδιών που έχουν διατηρηθεί σε φορμόλη.

Τα ευρήματα που προκαλούν προβληματισμό

Σημειώνεται ότι αυτό που προκάλεσε εντύπωση στον θάνατο της ήταν οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» όπως έχουν καταγραφεί στην ιατροδικαστική έκθεση. Ιδιαίτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει και το έκζεμα γύρω από το στόμα της 6 μηνών Ίριδας ο οποίος επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα:  «Πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ’ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αναφέρεται στην ιατροδικαστική εξέταση.

Γρηγόρης Λέων: «Έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, από την αρχή υποστήριζε ότι στους αιφνίδιους θανάτους των τριών κοριτσιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου υπήρχε εγκληματική ενέργεια.

Η ανθρωποκτονία από πρόθεση ήδη «έδεσε» ως κατηγορία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, για τον οποίο συνελήφθη η 33χρονη μητέρα της και είναι θέμα χρόνου να έχουμε εξελίξεις και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς όπως είπε ο κ.Λέων, «έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια» και στα δύο πρώτα παιδιά.

«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες, έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά. Θα δείτε πάρα πολύ σύντομα», επεσήμανε στον ΣΚΑΪ πριν από μερικές ημέρες ο έμπειρος ιατροδικαστής.

Και συμπλήρωσε ότι η αιτία θανάτου ειδικά για το βρέφος (την Ίριδα) είναι πολύ καλά δεμένη και ξεκάθαρη: «Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This