Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Κρήτη: Ένοχος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου γιατρός δημόσιου νοσοκομείου

Ένοχος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου αγοριού κρίθηκε (και σε δεύτερο βαθμό) από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ειδικευόμενος γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης, τα καθήκοντα του οποίου ανεστάλησαν μετά την απόφαση αυτή. Συγκεκριμένα, ο γιατρός κατηγορείται ότι ασέλγησε στο παιδί της πρώην συζύγου του σε περιοχή της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η Διοικήτριά της, Λένα Μπορμπουδάκη, ζήτησε από τον Διοικητή του Δημόσιου Νοσοκομείου, στο οποίο υπηρετεί ως ειδικευόμενος ο συγκεκριμένος ιατρός, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Εξάλλου, οι πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του γιατρού είναι για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου» και «αποπλάνηση παιδιού».

«Ως εκ τούτου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου έθεσε σε αναστολή καθηκόντων τον ειδικευόμενο ιατρό και η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Νοσοκομείου θα προβούν σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Καμπάνα» 2,5 ετών από το Εφετείο

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος υποστήριξε για μια ακόμη φορά ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι αθώος, ωστόσο το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης τον κήρυξε ένοχο.

Ειδικότερα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο το γιατρό, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε επί σειρά ετών στον ανήλικο γιο της πρώην γυναίκας του, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για την πράξη της «αποπλάνησης παιδιού που συμπλήρωσε τα 14 έτη».

Δείτε επίσης: Φρίκη στο Ηράκλειο: 35χρονος που εξέδιδε 25χρονη ισχυρίζεται ότι του την «πούλησε» ο πατέρας της!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ