Σεσημασμένος ο «γιατρός» φονιάς! Είχε εξαπατήσει και επιχειρηματία παριστάνοντας τον πρώην πράκτορα της CIA!

Must Read

Βροχή οι αποκαλύψεις για τον 47χρονο Έλληνα που παρίστανε το γιατρό και «πουλούσε» ελπίδες και «θεραπείες» σε βαριά ασθενείς, με αποτέλεσμα να οδηγήσει στο θάνατο δυο παιδιά σε Χίο και Κω, 14 και 16 ετών αντίστοιχα, καθώς και έναν 76χρονο. 

Παλιός… γνώριμος της αστυνομίας και σεσημασμένος από χρόνια, ο 47χρονος είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει στο παρελθόν και έναν πασίγνωστο επιχειρηματία, προφασιζόμενος τον πρώην πράκτορα της… CIA!

Το κουβάρι της δράσης του ψευτογιατρού που κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο «Νίκος Κοντός» και εκμεταλλευόταν τον πόνο και την απόγνωση ανθρώπων που είτε ήταν άρρωστοι, είτε είχαν συγγενή με ανίατη ασθένεια, άρχισε να ξετυλίγεται πριν από 13 μήνες.

Όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες της αστυνομίας, ο «γιατρός» έβρισκε τα θύματα του είτε στο Άγιο Όρος, όπου πήγαινε για να προσευχηθεί, είτε σε θεραπευτήρια όπου δήλωνε γιατρός που ήθελε να βοηθήσει αναξιοπαθούντες, παρά το γεγονός ότι πάντα έψαχνε για οικογένειες με… μεγάλη οικονομική επιφάνεια!

Μετά τη σύλληψη του, κατόπιν εντάλματος,  την Τρίτη 16/06, στη βίλα του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, ο 47χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος και απάτη. ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα, ενώ, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος αναμένεται εισαγγελική διάταξη γνωστοποίησης των στοιχείων του.

Από τον περασμένο Νοέμβριο στο στόχαστρο της αστυνομίας

Η έρευνα για την υπόθεση άρχισε μετά από μηνύσεις και καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν, καθώς τους έπεισε να σταματήσουν τις θεραπείες τον περασμένο Νοέμβριο. Οι αρχές, ωστόσο, δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν, καθώς δεν είχαν το πραγματικό του όνομα.

Ο 47χρονος, ο οποίος δήλωνε ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία, για τις «υπηρεσίες» του κατάφερε να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώΣυνεργός του φέρεται να είναι η σύζυγός του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και δυο ακόμη γιατροί, για τους οποίους όμως ερευνάται ο ρόλος τους, καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές, είναι πιθανόν και εκείνοι να έχουν εξαπατηθεί.

Εκείνο που τον πρόδωσε, ήταν το γεγονός ότι, όταν κάποια στιγμή ένας… κανονικός γιατρός του ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο, αντιλήφθηκε πως ο «ψευτογιατρός» δεν ήξερε ούτε καν πως να αποστειρώνει τα χέρια του πριν από μια επέμβαση!

Η υπόθεση, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή και για αυτό με το ζήτημα ασχολήθηκε προσωπικά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This