Σκληρή απάντηση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: Συνέχισε να ονειρεύεσαι την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

«Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει για πάντα η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού...»

Must Read

Με μια άκρως ειρωνική ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίζραελ Κατζ, «απαντά» στο ρεσιτάλ μεγαλοϊδεατισμού στο οποίο επιδόθηκε νωρίτερα σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάζοντάς τον να κοιμάται και να ονειρεύεται… Οθωμανικές Αυτοκρατορίες!

«Ο Ερντογάν ονειρεύεται την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και σήμερα συνέχισε τις επιθέσεις και τις συκοφαντίες του κατά του Ισραήλ στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Πλατφόρμα της Ιερουσαλήμ. Άνθρωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ο Ερντογάν, ονειρεύεται να καταρρεύσει το Ισραήλ, να κατακτήσει την Ιερουσαλήμ και να οδηγήσει τον μουσουλμανικό κόσμο», έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός και πρόσθεσε σε… άπταιστα τουρκικά: «Ερντογάν συνέχισε να βλέπεις τις τηλεοπτικές σειρές σου και συνέχισε να ονειρεύεσαι. Το Ισραήλ δεν είναι μια σταυροφορική αυτοκρατορία και η πρωτεύουσα του Ισραήλ, η Ιερουσαλήμ, δεν είναι η Κωνσταντινούπολη. Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει για πάντα η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού. Αντιμετωπίστε την αλήθεια και σταματήστε να σέρνετε την Τουρκία σε σκοτεινά μέρη – ντροπιάζετε την κληρονομιά του Ατατούρκ και τον τουρκικό λαό».

«Οι πρόγονοί μου υπηρέτησαν την Ιερουσαλήμ για 400 χρόνια. Η κληρονομιά τους δεν μπορεί να διαγραφεί», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος στο… αποψινό παραλήρημά του στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε πως «η Ιερουσαλήμ πυρπολήθηκε και καταστράφηκε από τους Σταυροφόρους. Κι εμείς ως οι διάδοχοι των προγόνων μας που ανύψωσαν και πάλι την Ιερουσαλήμ για 400 χρόνια και την έκαναν τόπο ευημερίας, έτσι κι εμείς παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη».

Η Ιερουσαλήμ ήταν υπό τον έλεγχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για σχεδόν τέσσερις αιώνες, μέχρι το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Συγκεκριμένα, οι Οθωμανοί κατέλαβαν την πόλη το 1517 και την κράτησαν μέχρι το 1917, καθιστώντας την μέρος της αυτοκρατορίας τους για περίπου 400 χρόνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This