Οργισμένοι οι γονείς του Κώστα Δασκάλου – Καταγγέλλουν «σκηνοθεσία» στον τόπο του εγκλήματος

«Στην Καβάλα υπάρχoυν πολλοί που γνωρίζουν και δεν μιλάνε, φοβούνται»

Must Read

Στην Καβάλα υπάρχoυν πολλοί που γνωρίζουν και δεν μιλάνε, φοβούνται. Εχει περάσει ένας χρόνος από τον μυστηριώδη θάνατο του δημοτικού υπαλλήλου Κώστα Δασκάλου, που βρέθηκε νεκρός σε πηγάδι της Καβάλας και οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη αυτό παραμένουν θολές, ενώ οι γονείς του, που αναζητούν ακόμη απαντήσεις, επιμένουν ότι ο γιος τους δολοφονήθηκε.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η οικογένεια μαζί με τη δικηγόρο της Ανθούλα Ανάσογλου έχει συλλέξει νέα στοιχεία στην προσπάθειά της να βγει η υπόθεση από το αρχείο, καθώς υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί. Ο 40χρονος δημοτικός υπάλληλος είχε εξαφανιστεί στις 24 Νοεμβρίου 2020 και το πτώμα του βρέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου μέσα σε ένα πηγάδι στην περιοχή του Περιγιαλίου, στην Καβάλα, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε πνιγμό. Τα δεδομένα πήραν άλλη τροπή από την αρχή, όταν η οικογένεια του Κώστα Δασκάλου αλλά και δύο μάρτυρες, που μίλησαν αποκλειστικά στην «Espresso», έκαναν λόγο για δολοφονία.

Συγκεκριμένα ένας άνδρας, που κατοικεί δίπλα στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο άτυχος Κώστας, είχε αναφέρει ότι άκουσε τον 40χρονο να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει: «Καλά, για 600 ευρώ θα με φάτε;» Επίσης, είχε μιλήσει και μια γυναίκα, η οποία την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Κώστας είχε ακούσει πυροβολισμούς σε σημείο κοντινό στα πηγάδια και είχε περιγράψει ένα ύποπτο γκρι τζιπ με τρεις επιβάτες, εικάζοντας ότι μέσα ήταν και ο νεαρός δημοτικός υπάλληλος. Παρά τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες, όμως, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο έπειτα από περίπου εννιά μήνες, κάνοντας τους γονείς του Κώστα Δασκάλου να ξεσπάσουν!

Ο πατέρας του δημοτικού υπαλλήλου, Γιώργος Δασκάλου, αναφέρει οργισμένος στην «Espresso», που έκανε αποστολή στην πόλη της Μακεδονίας, ότι οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, τη στιγμή που ο γιος του βρίσκεται στο χώμα: «Κρύβονται πολλοί πίσω και ξέρω, είναι δολοφονία! Οι φονιάδες του γιου μου κυκλοφορούν ελεύθεροι, είναι άνθρωποι που έκαναν παρέα με τον Κώστα. Αυτό που είχε πει ο μάρτυρας, ότι τον “έφαγαν” για 600 ευρώ, είναι αλήθεια. Του έβαλαν επίτηδες τέσσερις σύριγγες μέσα στις τσέπες του και τρεις γύρω από το πηγάδι για να φανεί ότι είναι αυτοκτονία, τη στιγμή που οι τοξικολογικές έδειξαν ότι δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Με δύο από αυτούς προσπάθησα να έρθω σε επαφή, αλλά με απέφυγαν, πήγα να τους μιλήσω και έφυγαν. Στην Καβάλα υπάρχoυν πολλοί που γνωρίζουν και δεν μιλάνε, φοβούνται. Τώρα, που ανοίγει ξανά η υπόθεση, περιμένουμε δικαίωση. Αυτοί που έφαγαν τον γιο μου θα πάνε φυλακή!» διαβεβαιώνει.

Η μητέρα του Κώστα εξομολογείται συγκινημένη ότι βλέπει κάθε μέρα τον γιο της στον ύπνο της και καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές από άγνωστους άνδρες: «Ενα πρωί, ενώ περπατούσα στον δρόμο, σταμάτησε ένας με αυτοκίνητο και μου είπε: “Ωραία σου πάνε τα μαύρα!” Ηταν ένας τύπος με μούσι, δεν τον γνώριζα. Η Αστυνομία δεν έκανε τίποτα! Πέθανε ένας άνθρωπος και δεν έδωσε κανείς σημασία να ψάξει τι έγινε, τη στιγμή που οι μάρτυρες έκαναν λόγο για δολοφονία! Κάθομαι το βράδυ μόνη μου και κλαίω. Βλέπω συνέχεια τον Κώστα στον ύπνο μου. Αυτό που βλέπω είναι ότι ανοίγει την πόρτα και μπαίνει μέσα στο σπίτι…» λέει βουρκωμένη.

Η γνωστή δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, που από την αρχή στηρίζει την οικογένεια Δασκάλου, εξηγεί ότι στη δικογραφία υπάρχουν πλήθος «σκοτεινά» στοιχεία, που δεν έχουν αποσαφηνιστεί. «Παρά την υπέρμετρη προσπάθεια της οικογένειας να ρίξει φως στη σκοτεινή υπόθεση του γιου της, η εισαγγελική Αρχή αποφάσισε να θέσει την έρευνα στο αρχείο. Ομως, για την οικογένεια δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη, γιατί με δικές τους δυνάμεις συνεχίζουν να ψάχνουν τα ακριβή αίτια του θανάτου του Κώστα, που δεν απεικονίζονται ακριβώς στο πόρισμα της εισαγγελικής Αρχής. Υπάρχουν μάρτυρες “κλειδιά”, οι οποίοι δυστυχώς δεν κλήθηκαν να καταθέσουν και μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που αφορούν έναν φίλο του Κώστα, που ομολόγησε ότι πήρε για λογαριασμό του χάπια, υποκατάστατα ναρκωτικών, που χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή. Αυτή η πράξη αποτελεί από μόνη της ποινικό αδίκημα, αλλά δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη. Συμβάλλουμε όλοι στη συλλογή των αποδεικτικών υλικών για να επανέλθουμε με νέα στοιχεία στην Εισαγγελία Καβάλας» δηλώνει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This