Ζευγάρι σπεσιαλίστες στις μεταμφιέσεις «έγδυνε» γεροντάκια

Must Read

Ακόμα και οι υποψήφιες του Greece’s Next Top Model θα ζήλευαν τις… μεταμορφώσεις ενός 45χρονου και της 24χρονης ερωμένης του, οι οποίοι έχουν ήδη πάρει τον δρόμο για τη φυλακή, καθώς κατηγορούνται ότι μαζί με έναν άγνωστο συνεργό τους εξαπατούσαν ηλικιωμένους το τελευταίο εξάμηνο, με την πρόφαση ότι τα παιδιά τους δικαιούνται επιστροφή φόρου!

Όπως φαίνεται σε δεκάδες βίντεο από κλειστά κυκλώματα τραπεζών που μελέτησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ραφήνας, το αδίστακτο ζευγάρι άλλαζε διαρκώς εξωτερική εμφάνιση, φορώντας διαφορετικά ζευγάρια γυαλιά ή βάφοντας τα μαλλιά τους σε διαφορετικά χρώματα. Κάποιες φορές, μάλιστα, δεν δίσταζαν να βάλουν ακόμη και ψεύτικες… οδοντοστοιχίες, ώστε να καταφέρνουν να παραπλανούν τις Αρχές!

Σύμφωνα με την Espresso, ανάμεσα στα θύματα του 45χρονου και της 24χρονης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα, ήταν μια 80χρονη από τον Γέρακα, η οποία είχε χάσει τον γιο της. Όμως, οι απατεώνες που της συστήθηκαν ως λογιστές δεν δίστασαν να της πουν και ότι το νεκρό παιδί της δικαιούται «επιστροφή φόρου από την Εφορία, αρκεί να πληρώσει ένα παράβολο»! Μέσα στον πόνο της, η ανυποψίαστη γυναίκα δεν σκεφτόταν καθαρά και πείστηκε να δώσει στο ζευγάρι 5.000 ευρώ, τα οποία σήκωσε «ζεστά» από υποκατάστημα τράπεζας!

Κέρδος 160.000 ευρώ

Σε κάποιες περιπτώσεις, στον 45χρονο και στην 24χρονη σύντροφό του δεν αρκούσαν τα ποσά που έπαιρναν από τις τράπεζες, αλλά συνόδευαν τα θύματά τους στα σπίτια τους, απ’ όπου έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα. Σύμφωνα με το zougla.gr, το τελευταίο εξάμηνο το ζευγάρι και ο ασύλληπτος συνεργός του αποκόμισαν παράνομο κέρδος που φτάνει τα 160.000 ευρώ.

Η πρακτική που ακολουθούσαν συνήθως ήταν να εντοπίζουν υποψήφια θύματα, τα οποία στη συνέχεια επιβίβαζαν στο αυτοκίνητό τους με την πρόφαση ότι είναι λογιστές ή διεκπεραιωτές οικονομικών εκκρεμοτήτων που γνώριζαν τα παιδιά τους. Στην διάρκεια της διαδρομής προς την τράπεζα ή το σπίτι του ηλικιωμένου, προσποιούνταν ότι επικοινωνούσαν μέσω κινητού με τον γιο ή την κόρη του, δίνοντάς του το τηλέφωνο για να μιλήσει και εκείνος. Όμως στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο αναζητούμενος συνεργός τους!

«Μια υπόθεση με πολύ ενδιαφέρον, στην εκδίκαση της οποίας θα ξετυλιχτούν οι πραγματικές περιστάσεις της και, κυρίως, οι διαστάσεις της μακριά από τις φαντασιώσεις των αστυνομικών Αρχών, που χωρίς στοιχεία γιγαντώνουν υποθέσεις, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν τον χαρακτήρα κακουργηματικών πράξεων» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος του 45χρονου Γιάννης Γλύκας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΚΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This