Πέμπτη 24/6/2021

Πέλλα: Βάνδαλοι βεβήλωσαν το Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στην Άρνισσα

Στο στόχαστρο βανδάλων βρέθηκε το Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Άρνισσα της Πέλλας και, μάλιστα, ανήμερα την ημέρα μνήμης των 353.000 νεκρών της Γενοκτονίας των Ποντίων!

Μπροστά από το μνημείο οι άγνωστοι έγραψαν με σπρέι συνθήματα που είχαν άμεση σχέση με τον φασισμό. Χαρακτήρισαν τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι και τον Μεταξά φασίστες, γράφοντας στο τέλος «όχι στους φασίστες».

Ο Σύλλογος των Ποντίων Άρνισσας «Οι Αργοναύτες», με ανακοίνωσή του καταδικάζει την πράξη αυτή, εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα το γεγονός να μη σχετίζεται με όλα όσα έχουν συμβεί στην περιοχή και αφορούσαν την εγκατάσταση λαθρομεταναστών.

«Η βεβήλωση αυτή προσβάλλει τον Ελληνισμό, τη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους και όλους εμάς, τους απογόνους των διασωθέντων. Επιπλέον, επειδή τα μνημεία αποτελούν υπενθύμιση του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής Ιστορίας και μάλιστα ενός τραγικού της μέρους, όπως αποτελεί η Γενοκτονία, ο βανδαλισμός αποκτά μεγαλύτερες και ευρύτερες διαστάσεις. Ως διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, ως Ελληνίδες και ως Έλληνες εκφράζουμε τη λύπη μας για το απαράδεκτο περιστατικό, ανάρμοστο και βέβηλο, που αφορά μνημείο Γενοκτονίας και χώρο έκφρασης ιστορικών και ηθικών αξιών», γράφει ο Σύλλογος Ποντίων Άρνισσας στην ανακοίνωση.

Τέλος, ο σύλλογος ζητά από τις αρμόδιες Αρχές να προβούν στις σχετικές ενέργειες αναζήτησης των υπευθύνων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ