16-7-2020

Λιλιπούτειο… restart! Έτσι θα λειτουργούν από τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί της χώρας

Ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους από τη Δευτέρα τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με τις θερμομετρήσεις, την τήρηση των αποστάσεων και το συχνό πλύσιμο των χεριών να είναι μερικοί από τους κανόνες που όρισε για την επαναλειτουργία τους ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Οι ειδικοί συστήνουν στους γονείς να θερμομετρούν τα παιδιά προτού φύγουν από το σπίτι τους, ενώ, όσα παιδιά ή μέλη του προσωπικού εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα, όπως είναι ο πυρετός, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες δεν θα μπαίνουν πλέον στους χώρους για να παραδίδουν τα παιδιά, τα οποία θα παραλαμβάνει συγκεκριμένο μέλος του προσωπικού. Το κύριο μέτρο που θα πρέπει να ισχύσει, είναι ο διαχωρισμός των παιδιών σε μικρές ομάδες των 15 ατόμων, που θα αποτελούνται σταθερά από τα ίδια παιδιά και δεν θα υπάρχει ανάμειξη με άλλες ομάδες.

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ προτείνει να μη χρησιμοποιούνται κοινόχρηστοι χώροι, όπως η τραπεζαρία, και τα γεύματα να προσφέρονται στις αίθουσες. Ανάλογα με την ηλικία, τα παιδιά θα πρέπει να εκπαιδευτούν στην εφαρμογή της υγιεινής των χεριών.

Τέλος, σε όσους παιδικούς σταθμούς κοιμίζουν παιδιά, η οργάνωση των χώρων ύπνου και ξεκούρασης θα πρέπει να γίνεται κατά μικρές ομάδες σε διαφορετικές αίθουσες ή σε διακριτούς χώρους μεγάλης αίθουσας με διαχωριστικό και απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ