Έρχεται Σαββατοκύριακο και αγριεύουν τα μέτρα: Πρόστιμο μέχρι 50.000€ και «λουκέτο» έως 90 ημέρες στις… άτακτες επιχειρήσεις

Must Read

Ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη θα βάζουν το χέρι οι επιχειρηματίες που δεν θα συμμορφώνονται με τους υγειονομικούς κανόνες που έχουν επιβληθεί στα καταστήματα, με σκοπό την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα νέα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τα 50.000 ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις θα απειλούνται με «λουκέτο» που θα φτάνει και τους τρεις μήνες.

Τα πρόστιμα που ορίζονται στην ΚΥΑ για μη τήρηση των κανόνων, ξεκινούν από 1.000 και φτάνουν ως και τα 50.000 ευρώ. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις θα αναστέλλουν την λειτουργία τους από 15 έως 90 ημέρες, με τις 15 μέρες αναστολής να επιβάλλονται για την πρώτη παράβαση, ενώ «λουκέτο» ενός μήνα (30 ημέρες) θα ισχύσει σε περίπτωση που ο επιχειρηματίας κάνει και δεύτερη παράβαση. Επιπλέον, στην τρίτη παράβαση θα επιβάλλεται «λουκέτο» 90 ημερών αν γίνεται εντός τριμήνου και αν γίνεται εντός έξι μηνών θα επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας για 60 ημέρες.

Εξορθολογισμός των προστίμων

Η ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά: εξορθολογίζει τα πρόστιμα, ώστε να εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκαν, δηλαδή την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την διατήρηση των κεκτημένων, να μην είναι εξοντωτικά για τις επιχειρήσεις και να τιμωρούν τους υπότροπους με αναδρομική ισχύ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΚΥΑ αναφέρεται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις γενικά και όχι μόνο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ ορίζει και τους κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This