Σάββατο 15/5/2021

Κυβερνητική «φιέστα» κατεδαφίσεων στο Ελληνικό (παρουσία Μητσοτάκη), αλλά ουσία… μηδέν

Φιέστα… κατεδαφίσεων ετοιμάζει την Παρασκευή στο Ελληνικό η κυβέρνηση, καθώς τα έργα ανάπτυξης του πρώην αεροδρομίου δεν πρόκειται να ξεκινήσουν αν δεν τελειώσουν οι δικαστικές περιπέτειες.

Δεν είναι γνωστό αν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης θα εμφανιστεί με το γνωστό φτυάρι που κρατούσε την προηγούμενη Παρασκευή σε αντίστοιχη τελετή θεμελίωσης τουριστικού συγκροτήματος στην Ερμιόνη ή με μπουλντόζα… Χθες έγινε γνωστό ότι στην τελετή θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι στο Ελληνικό θα αρχίσουν οι εργασίες κατεδάφισης περίπου 900 κτιριακών όγκων, καθώς και η διαμόρφωση του χώρου προκειμένου κάποια στιγμή, όταν ολοκληρωθούν τα δικαστήρια, να προχωρήσουν οι ουσιαστικές εργασίες ανάπτυξης.

Όπως είχε εξηγήσει προ ημερών και η διοίκηση της Lamda Development, για να υπογραφεί η οριστική συμφωνία και να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος για το Ελληνικό πρέπει να παραχωρηθεί η άδεια καζίνο εντός του χώρου, που έχει μπλέξει στα δικαστήρια κατόπιν προσφυγής της αμερικανικής Hard Rock η οποία αποκλείστηκε. Επιπλέον, εκκρεμούν προσφυγές φορέων και κατοίκων που εκδικάζονται αυτές τις ημέρες.

Η διοίκηση της Lamda Development έχει εκτιμήσει πως μέσα στο φθινόπωρο μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί τα δικαστήρια ώστε να υπογραφεί η σύμβαση μεταβίβασης των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. που ελέγχει το πρώην αεροδρόμιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ