Πλημμύρισαν σπίτια, καταστράφηκαν επιχειρήσεις και σκάφη – Ο «Ιανός» σφυροκόπησε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη (video)

Must Read

Η επέλαση του Ιανού στο νότιο Ιόνιο προκάλεσε τρομερές καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και δρόμους, με την πρόγνωση των μετεωρολόγων για το έκτακτο καιρικό φαινόμενο, να επαληθεύεται.

Χείμαρροι στην Κεφαλονιά

Στο  Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, έχουν δημιουργηθεί χείμαρροι που προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, δέντρα που έσπασαν από τους δυνατούς ανέμους δημιουργούν δυσκολίες στο οδικό δίκτυο.

Φωτογραφίες από την Theodora Barzouka

Η ένταση των ανέμων έφτασε τα 11 μποφόρ στη Κεφαλλονιά, ενώ μηχανήματα επιχειρούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα πεσμένα δέντρα που έχουν μπλοκάρει το οδικό δίκτυο του νησιού.

Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ αδυνατούν να προσεγγίσουν τα σημεία όπου έχουν διακοπή ρεύματος. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=e2CLUiTEVqo

Στην Αγία Ευφημία, οι ισχυροί άνεμοι έβγαλαν τρία ιστιοφόρα στη στεριά, ενώ μέσα στο λιμάνι έχουν βυθιστεί τουλάχιστον άλλα τέσσερα.


Στο σκοτάδι η Ιθάκη

Οι ισχυροί άνεμοι και οι δυνατές καταιγίδες άφησαν πίσω τους μεγάλες ζημιές σε σπίτια και δρόμους που πλυμμήρισαν, ενώ σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης άφησαν το νησί της Ιθάκης χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Πέμπτης. Ένα ιστιοφόρο με ελβετική σημαία παρασύρθηκε από τους ανέμους και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, με τους 2 επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους.

Δείτε εικόνες από την Ιθάκη:

Οι ζημιές στη Ζάκυνθο

Σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν και στο νησί της Ζακύνθου όπου αρκετές περιοχές βρίσκονται ακόμα βυθισμένες στο σκοτάδι. Οι ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν τη στέγη ενός σπιτιού, ευτυχώς χωρίς να υπάρχει κάποιος τραυματισμός, ενώ πολλά δέντρα που έχουν πέσει στους δρόμους απομακρύνονται από ειδικά συνεργεία. Επιπλέον, ένα ιστιοφόρο που ήταν δεμένο στο λιμάνι, βούλιαξε.

Δείτε live την πορεία του «Ιανού»:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This