Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Στο όριο του «κραχ» το ΕΣΥ! Τρομάζει η πληρότητα στις ΜΕΘ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Κραυγή αγωνίας από το ΕΣΥ μετά την ραγδαία αύξηση διασωληνομένων που παρατηρήθηκε στα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Η ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας που γνωρίζει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι έκδηλη, συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 20.142, ενώ ο αριθμός των διασηληνομένων φτάνει τους 84. Τα θύματα της πανδημίας, ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 420 με διάμεση ηλικία τα 70 έτη. 

Πριν ακόμα ξεκινήσει ο δύσκολος χειμώνας για τον οποίο οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με το επικίνδυνο κοκτέιλ λοιμώξεων γρίπης και κορωνοϊού, η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αποπνέει τρόμο για την επόμενη ημέρα. 

Πάνω από 50% πληρότητα στις ΜΕΘ

Παρά τις εξαγγελίες για ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις και νέες ΜΕΘ, κι ενώ βρισκόμαστε στην αρχή του δεύτερου κύμματος, η πληρότητα φτάνει πάνω από το 50% όπως δήλωσε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος στο Οpen.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι στην Αττική ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι μεγάλος με αποτέλεσμα η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται πάνω από το 50%.

Υποχρεωτική παντού η μάσκα

Ο κ. Γώγος σχολιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί αλλά και όσα μπορεί να εφαρμοστούν στο μέλλον, απάντησε ότι πρέπει να τηρηθούν και να επιτηρηθούν αυστηρά τα υπάρχοντα μέτρα. Επιπλέον, ο καθηγητής διαβεβαίωσε ότι η επιτροπή δεν θα εισηγηθεί αυστηρότερους περιορισμούς για την Αττική ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ