Μέσα στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι, έξω από τα νοσοκομεία συνωστισμένοι – Πόσες κλίνες ΜΕΘ είναι άδειες στην Αττική (video)

Ο κόσμος συνωστίζεται στις εφημερίες των νοσοκομείων, την ώρα που οι ΜΕΘ δέχονται μεγάλη πίεση από την αύξηση των διασωληνωμένων.

Must Read

Την ώρα που η κατάσταση στην Αττική με τις αυξήσεις των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων πιέζει το σύστημα Υγείας και τη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, τα νοσοκομεία δέχονται κι άλλες πιέσεις, από κόσμο που συνωστίζεται στα εξωτερικά ιατρεία.

Οι ημέρες εφημερίας σε νοσοκομεία της Αττικής εξελίσσονται σε κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, καθώς στις περισσότερες δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον Ευαγγελισμό, όπου λίγα λεπτά μετά την έναρξη της εφημερίας της Δευτέρας, δεκάδες πολίτες περίμεναν στα εξωτερικά ιατρεία να εξεταστούν.

Χωρίς αποστάσεις και χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε έκτακτα περιστατικά και περιστατικά ύποπτα για κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και αρκετές εντάσεις.

Δείτε ακόμα: ΕΟΔΥ: 295 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι  και 7 νέοι θάνατοι στη χώρα μας από τον κορωνοϊό – Η Αττική στα 145

Τι γίνεται με τις ΜΕΘ στην Αττική

Και όλα αυτά, την ώρα που οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική γεμίζουν με γρήγορους ρυθμούς, καθώς όσο αυξάνονται οι νοσηλείες, τόσο αυξάνονται και οι διασωληνώσεις.

Στην Αττική επί συνόλου 126 κλινών ΜΕΘ, οι 82 είναι κατειλημμένες, με 44 διαθέσιμες να απομένουν. Μάλιστα, σε Σωτηρία και Ευαγγελισμό είναι οι περισσότεροι διασωληνωμένοι στην Αθήνα, με 27 στο Σωτηρία (μόλις 3 κλίνες απομένουν άδειες) και 18 στον Ευαγγελισμό.

Άλλοι 12 ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική του Αττικού Νοσοκομείο, 5 βρίσκονται στο Θριάσιο, ενώ άλλοι 6 στη ΜΕΘ στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Σύμφωνα με τα όσα έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, σύντομα εντάσσονται στο σύστημα 50 κρεβάτια στο Σωτηρία, δωρεά της Βουλής των Ελλήνων, ενώ ως τα τέλη του μήνα και 12 κρεβάτια στο Κρατικό Νίκαιας (δωρεά της Αγγελικής Φράγκου και του ομίλου Μαρινάκη).

Ως το τέλος του χρόνου 155 κλίνες ΜΕΘ ακόμα θα λειτουργήσουν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας (προσφορά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This