Κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιερέας Συνόδου για τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα! Αντιδράσεις Μητροπολιτών

Must Read

Το θέμα του  ανοίγματος των εκκλησιών στις γιορτές των Χριστουγέννων θα συζητηθεί στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οι διήμερες εργασίες της οποία αρχίζουν σήμερα, προκειμένου η Εκκλησία να αποφασίσει τη στάση της, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών τα Χριστούγεννα.

εκκλησια

Την ίδια στιγμή εντείνονται, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης οι αντιδράσεις των μητροπολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι συνοδικοί αρχιερείς όσο και ο αρχιεπίσκοπος είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι και φαίνεται ότι θεωρούν πως ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι. Σε κάθε περίπτωση, η συνεδρίαση της ΔΙΣ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιστορική και αναμένονται με αγωνία οι ανακοινώσεις.

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΘΗΡΑ

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ χαρακτήρισε τα μέτρα αντισυνταγματικά και τόνισε ότι οι ιεροί ναοί πρέπει να είναι ανοιχτοί για όλη τη διάρκεια του εορταστικού δωδεκαημέρου και όχι μόνο για δύο ή τρεις ημέρες. Διερωτάται, ακόμη, πώς θα επιλέξει η Εκκλησία ποιοι θα είναι οι εννέα πιστοί που θα εκκλησιαστούν και υπογραμμίζει ότι η Πολιτεία δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνει σε θέματα θείας λατρείας. «Κακώς δώσαμε από την αρχή αυτό το δικαίωμα» είπε, συμπληρώνοντας ότι η στάση της ΔΙΣ πρέπει να είναι αμείλικτη. «Άδικα και ανεφάρμοστα» χαρακτήρισε τα μέτρα και ο μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος. «Δεν μπορεί τα ίδια άτομα που θα είναι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι και στους ναούς, οι περισσότεροι των οποίων είναι τεραστίων διαστάσεων και με μεγάλο ύψος» τόνισε.

Σε δηλώσεις του, ο Δημητριάδος Ιγνάτιος θεωρεί ότι οι αποφάσεις της Πολιτείας μάς οδηγούν σε μαύρα Χριστούγεννα. Ο Πατρών Χρυσόστομος δήλωσε απογοητευμένος από την απόφαση της κυβέρνησης, ενώ ο Σύρου Δωρόθεος έκανε σαφές ότι περιμένει από τη ΔΙΣ να λάβει αποφάσεις. «Ανευ αντικειμένου» χαρακτήρισε την αναγγελία των μέτρων ο Χαλκίδος Χρυσόστομος, ενώ για στέρηση της συνταγματικής ελευθερίας των ανθρώπων να λατρεύουν τον Θεό έκανε λόγο ο Κερκύρας Νεκτάριος. «Τα μέτρα αυτά υποβαθμίζουν και προσβάλλουν την Εκκλησία, γιατί τίθεται αξιολογικά κάτω από τα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια» τόνισε ο Ιερισσού Θεόκλητος.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Έκκληση προς τους αρμοδίους να ανακαλέσουν την αψυχολόγητη αυτή απόφαση απηύθυνε ο Καλαβρύτων Ιερώνυμος, επισημαίνοντας πως τα όρια στένεψαν επικίνδυνα. «Η απογοήτευση  και η αγανάκτηση των χριστιανών έχουν ξεχειλίσει» δήλωσε και ο Νέας Σμύρνης Συμεών, καλώντας τον Αρχιεπίσκοπο να εξετάσει το ζήτημα με προσοχή και ευθύνη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This