Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Αποτροπή ομαδικής απόδρασης πίσω από την έφοδο στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

«Εγκέφαλος» ο θεωρούμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Ο έλεγχος που έγινε παρουσία εισαγγελέα τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κατάστημα κράτησης Πατρών, στην βιομηχανική περιοχή του Αγίου Στεφάνου, μόνο τυχαίος δεν ήταν τελικά.

Η επιχείρηση έγινε μετά από πληροφορίες που είχε στην διάθεσή της η Ασφάλεια Πατρών, για σχεδιαζόμενη απόπειρα ομαδικής απόδρασης από τις φυλακές. Αμέσως στήθηκε η επιχείρηση από ισχυρές δυνάμεις, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά την διάρκεια  της έρευνας ήταν παρών και συντόνιζε ο ατυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος. Παρών ήταν και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΔΥΕΦΚΚ) Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι χθες, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη μεταγωγή 15 – 20 κρατουμένων από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου, προς καταστήματα κράτησης της Αττικής. Οι μεταγωγές κρατουμένων ξεκίνησαν από νωρίς το πρωϊ και συνεχίζονταν μέχρι αργά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, επρόκειτο για κρατούμενους που αποτελούσαν τον «πυρήνα» ο οποίος φέρεται να προετοίμαζε το σχέδιο ομαδικής απόδρασης. Μεταξύ αυτών και ο θεωρούμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ