H δυσάρεστη «έκπληξη» με τα κρούσματα σήμερα, φέρνει παράταση του lockdown 

Πιέσεις από τους Λοιμωξιολόγους για να σωθεί το... εξασθενημένο ΕΣΥ

Must Read

Εδώ και μέρες διάφορα κυβερνητικά στελέχη, διαβεβαιώνουν ότι έρχεται το τέλος των αυστηρών περιορισμών και μοιράζουν φρούδες ελπίδες στους πολίτες, υποστηρίζοντας ότι δεν «βλέπουν» παράταση του lockdown. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με τους λοιμωξιολόγους να εκφράζουν αντιρρήσεις για την άρση των μέτρων από 1η Μαρτίου.

Αυξημένα τα κρούσματα σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή καταγραφή των κρουσμάτων αναμένεται να αποτελέσει δυσάρεστη «έκπληξη» για όσους έχουν πειστεί από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα «απελευθερωθούν» άμεσα. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων που θα ανακοινωθεί το απόγευμα της Τρίτης, όπως έχει διαρρεύσει, πρόκειται να είναι αυξημένος, γεγονός που θα δημιουργήσει προβληματισμό στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Ήδη εδώ και ημέρες, υπάρχουν πιέσεις από την μεριά των επιστημόνων οι οποίοι προειδοποιούν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια του και πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνουμε σε καθεστώς σκληρών μέτρων, προκειμένου να καταφέρει να αποσυμπιεστεί. Άλλωστε παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει ότι το ΕΣΥ είναι έτοιμο απέναντι στο τρίτο κύμα και ότι έχει ενισχυθεί, η πραγματικότητα και οι αριθμοί την διαψεύδουν.

Παράταση για μια εβδομάδα και… βλέπουμε

Στην κρίσιμη συνεδρίαση της Παρασκευής, οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν νέα παράταση – αρχικά- για μία βδομάδα, χρονικό περιθώριο που συνηθίζεται να ανακοινώνεται σύμφωνα με τις έως τώρα αποφάσεις για παράταση. Στην περίπτωση που η απόφαση ψηφιστεί, το λιανεμπόριο αναμένεται να ανοίξει -στην καλύτερη περίπτωση- στις 8 Μαρτίου, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει ταυτόχρονα και η επαναλειτουργία των σχολείων.

Νέo SMS με «κόφτη»

Για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στην πρώτη φάση προβλέπονται η μέθοδος του click away και ενώ σε δεύτερη φάση θα καταστήματα θα υποδεχτούν ξανά τους πελάτες τους με αυστηρούς περιορισμούς στα μέτρα προστασίας και το επιτρεπόμενο όριο ατόμων ανάλογα τα τ.μ. Η κυβέρνηση προσπαθεί να «σφίξει τα λουριά» στις μετακινήσεις των πελατών γι αυτό αναμένεται να ανακοινώσει το νέο πενταψήφιο αριθμό όπου οι πολίτες θα στέλνουν SMS για να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα του λιανεμπορίου. Ο νέος πενταψήφιος αριθμός θα έχει αρκετούς περιορισμούς, που δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν στο 13033. Σύμφωνα με όσα εξετάζονται, ο κωδικός θα είναι πιθανότατα το 13032. Θα διαρκεί για 3 ώρες και θα αφορά μόνο σε μία ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This