Σάββατο 8/5/2021

Θρίλερ σε πλοίο της οικογένειας Λαιμού: Ένας νεκρός και ένας ασθενής με συμπτώματα κορονοϊού

Ένας ναυτικός του υπό ελληνική σημαία φορτηγού πλοίου “Heroic” έχασε τη ζωή του το βράδυ του Σαββάτου ενώ ένας δεύτερος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο της Ρόδου με συμπτώματα κορονοϊού.

Συναγερμός σήμανε στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος το βράδυ του Σαββάτου, όταν ενημερώθηκε από τη λιμενική αρχή Ρόδου πως ο 59χρονος Έλληνας Α μηχανικός του πλοίου που έπλεε νότια του νησιού παρουσίασε δύσπνοια και έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αμέσως απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που παρέλαβε το ναυτικό ο οποίος μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο και στη συνέχεια το νοσοκομείο Ρόδου όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Όμως το θρίλερ συνεχίστηκε στο πλοίο, καθώς έχασε τη ζωή του δεύτερο μέλος του πληρώματος. Πρόκειται για 55χρονο Φιλιππινέζο ο οποίος, επίσης, είχε παρουσιάσει δύσπνοια.

Το “Heroic” κατέπλευσε στους Καλούς Λιμένες Κρήτης όπου αποβίβασε το νεκρό.

Στη συνέχεια έγινε τεστ κορονοϊού σε όλα τα μέλη του πληρώματος, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Το πλοίο που ανήκει στην οικογένεια Λαιμού, παραμένει δεμένο στο λιμάνι των Καλών Λιμένων και θα επιτραπεί ο απόπλους του όταν αποκατασταθεί η οργανική σύνθεση του μετά το θάνατο του Φιλιππινέζου και τη νοσηλεία του Έλληνα Α μηχανικού.

Καταγγελίες και για άλλους ασθενείς

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των διοικήσεων των Πανελληνίων Ενώσεων Μηχανικών, Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ” και Μαγείρων, με βάση καταγγελίες μελών του πληρώματος, και άλλοι ναυτικοί παρουσιάζουν προβλήματα υγείας.

Με κοινή επιστολή τους προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και τη ναυτιλιακή εταιρεία Nereus Shipping, τα τρία ναυτεργατικά σωματεία ζητούν “με ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του, να πραγματοποιηθεί άμεσα έλεγχος του πλοίου από την υπηρεσία του ΕΟΔΥ, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των ναυτεργατών και η έγγραφη ενημέρωση μας”.

Από το Υπουργείο Ναυτιλίας με το οποίο επικοινωνήσαμε, μας απάντησαν πως έχουν γίνει τεστ κορονοϊού σε όλα τα μέλη του πληρώματος από ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και αναμένονται τα αποτελέσματα μέσα στις επόμενες ώρες.

Βασίλης Τζήμτσος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ