Πέμπτη 5/8/2021

Aκαταδίωκτο για όλους τους υγειονομικούς ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Ενίσχυση των δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό ζητά ο Πατούλης

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να επεκταθεί η ασυλία και το ακαταδίωκτο για όλους τους υγειονομικούς και όχι μόνο για τα μέλη των επιτροπών που είναι υπεύθυνες για την διαχείρηση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΣΑ, «αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας, η διασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών που θα τους επιτρέψουν να τελούν απερίσπαστοι και με ασφάλεια το δύσκολο έργο τους τόσο στα νοσοκομεία όσο και στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Αναφέρει μάλιστα ότι «πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα του υγειονομικού κόσμου που έχει ικανοποιηθεί σε άλλες χώρες».

Επιπροσθέτως, ο ΙΣΑ τονίζει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί που έχουν επιταχθεί και ζητά από το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε ενίσχυση των δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό καθώς είναι όπως αναφέρει, «η μόνη λύση».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής: «Ο ιατρικός κόσμος με αυταπάρνηση δίνει από την πρώτη στιγμή τη μάχη ενάντια στην επιδημία, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή το. Αντιλαμβανόμαστε την εθνική ανάγκη ωστόσο η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει για όλους τους υγειονομικούς τις συνθήκες ώστε να δίνουν απερίσπαστοι αυτό τον αγώνα. Είναι αναγκαία μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αναχαίτηση της πανδημίας που θα βασίζεται στην ενίσχυση των δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό που θα τις καταστήσει ισχυρές απέναντι στην τωρινή αλλά και σε μελλοντικές απειλές. Πρέπει να τονιστεί ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία και είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας να ενισχυθεί.».

Υπενθυμίζεται ότι μέλη της επιτροπής όπως ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και η Ματίνα Παγώνη εξέφρασαν την διαφωνία τους για την τροπολογία-σκάνδαλο που υπέγραψαν μόνο τα μέλη της κυβέρνησης και κάνουν λόγο για «διχασμό» στο υγειονομικό προσωπικό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ