Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την πυρκαγιά στην Εύβοια

Must Read

Καταστροφικές διαστάσεις έλαβε η φωτιά που καίει την Εύβοια για δεύτερο 24ωρο. Εκτενή αναφορά στην καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί, έχοντας προκαλέσει οικολογική καταστροφή,κάνουν λόγο τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ.

Το πρακτορείο Reuters περιγράφει την σκληρή μάχη που δίνουν από χθες  πάνω από 227 πυροσβέστες με τις φλόγες, επισημαίνοντας ότι το έργο τους δυσχέραιναν για πολλές ώρες οι ισχυροί άνεμοι.

«Μια πυρκαγιά ενισχυμένη από δυνατούς ανέμους έκαψε μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους στο ελληνικό νησί την Τρίτη, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν χωριά και οι Αρχές να ζητήσουν βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους τους», αναφέρει το πρακτορείο, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός διέκοψε τις διακοπές του στην Κρήτη και επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα.

Η βρετανική Telegraph αναφέρεται όχι μόνο στην πυρκαγιά στην Εύβοια, αλλά και στις εστίες στη Θάσο και στη Θήβα που προκάλεσαν την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Το άρθρο της Daily Mail  αποτυπώνει μέσα από τις φωτογραφίες το μέθεγος της καταστροφής από την φωτιά στην Εύβοια, αλλά και τη δύσκολη μάχη που δίνουν οι Πυροσβέστες. Συγκεκριμένα αναφέρει «Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα χωριά τους εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στο δημοφιλές ελληνικό νησί. Η φωτιά ξεκίνησε σε ένα πυκνό δάσος, που αποτελεί προστατευτόμενη περιοχή και καταφύγιο άγριας ζωής».

Με τίτλο «φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε φυσικό καταφύγιο ελληνικού νησιού», το αμερικανικό ABC News αναφέρεται στους παράγοντες που συνέβαλαν στην ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς, μεταξύ άλλων αναφέρει «ισχυροί άνεμοι φούντωναν τις φλόγες στην προστατευόμενη περιοχή με το πυκνό δάσος, ενώ παράλληλα πολλές ακόμη πυρκαγιές ξεσπούσαν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This