Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους μητροπολίτες – Σοκαριστικές εικόνες από την επίθεση

Αποφασίσθηκε ο εγκλεισμός του για να γίνει ψυχιατρική αξιολόγηση

Must Read

Ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, δεν οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα καθώς κρίθηκε ότι βρίσκεται σε κατάσταση που δεν του επιτρέπεται να να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του, Έτσι οδηγήθηκε στο Δρομοκαΐτειο προκειμένου να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Αντιγράφοντας την επίθεση της 35χρονης Έφης στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, ο 37χρονος ιερέας προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό μέσω διαδικτύου στην τιμή των 40 ευρώ όπως υποστηρίζει. Με θράσος μάλιστα ισχυρίζεται ότι πίστευε πώς δεν είναι τόσο επικίνδυνο.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, πηγές από τον κύκλο της εκκλησίας κάνουν λόγο για μπουκάλια τα οποία περιείχαν θειικό οξύ με υγρά μπαταρίας και ακουαφόρτε.

Ο δικηγόρος του 37χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει αποστάσεις από τον εντολέα του και υποστήριξε ότι θα παραιτηθεί αν εκείνος λέει ψέματα, δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι ψυχικά ασθενής: «Μου είπε ότι πλήρωσε τη “χημική ουσία” έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος είναι ψυχιατρικά ασθενής. Η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά καταθλιπτικά φάρμακα. Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε. Ζητάμε εκ των προτέρων συγνώμη από τα θύματα», σημείωσε.

Ο δράστης που έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών επιμένει να μην βγάζει λέξη, ενώ με παγερό ύφος υποστήριξε ότι: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν».

Ο 37χρονος ιερέας που που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και στο παρελθόν κατηγορήθηκε για υπόθεση ναρκωτικών, λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση  του Συνοδικού Δικαστηρίου για την καθαίρεσή του, έβγαλε τα μπουκάλια από την τσάντα του και άρχισε να ραντίζει τους μητροπολίτες. Στο σημείο επικράτησε το απόλυτο χάος. Φωνές, ουρλιαχτά, μητροπολίτες που έτρεχαν να σωθούν με εγκαύματα στο σώμα τους καθώς το καυστικό υγρό είχε λιώσει τα άμφιά τους και προχωρούσε στο δέρμα τους. Αίματα, κραυγές και μυρωδιά καμένου παντού στον χώρο. Σημειώνεται ότι από την επίθεση τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Αναφορικά με την υγεία των μητροπολιτών, ήδη τρεις που νοσηλεύτηκαν στο ΚΑΤ έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ άλλοι τέσσερις που διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Γεώργιος Γεννηματάς θα βγουν αύριο το πρωί.

Το orthodoxtimes.gr δημοσίευσε σοκαριστικές φωτογραφίες από την αίθουσα της Μονής Πετράκη.

https://www.youtube.com/watch?v=LKwvGoC1uQo

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This