Διαμαρτυρία ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη: «Έχουμε πληρώσει βαρύ φόρο αίματος οι ανάπηροι με την πανδημία»

Must Read

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία, ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε διαμαρτυρία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να ζήσουν στη χώρα εν έτη 2021.

Με πανό όπου αναγράφονταν: «Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, πρόνοια, ειδική αγωγή» μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΦΚΑ, στην Αριστοτέλους.

«Έχουμε πληρώσει βαρύ φόρο αίματος οι ανάπηροι. Έχουμε θρηνήσει νεκρούς. Πρόσφατα είχαμε τυφλό νεκρό από κορωνοϊό 27 χρόνων. Πρέπει να παρθούν σήμερα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, να επιταχθεί χωρίς αποζημίωση ο ιδιωτικός τομέας» τόνισε σε δηλώσεις του το μέλος της Συντονιστής, Στέλιος Καζεπίδης.

Ο. Καζεπίδης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, αναφερόμενος στη θεσμοθέτηση του «προσωπικού βοηθού» τόνισε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά με 1000 βοηθούς για το 2022 και άλλους 1000 για το 2023, τη στιγμή που τα άτομα με βαριές αναπηρίες είναι 600 χιλιάδες. Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με «ασπιρίνες»: «Δεν λύνεται κανένα πρόβλημα, αυτά είναι ασπιρίνες μπροστά στα διογκωμένα προβλήματα των αναπήρων, τα οποία εντείνονται με την πανδημία» σημείωσε

Μάλιστα, ο κ. Καζεπίδης, κατήγγειλε την απόλυση της τυφλής καθηγήτριας-πρότυπο από το Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών: «το ίδρυμα που έπρεπε να μεριμνά  για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των τυφλών, προτίμησε να προσλάβει άλλο άτομο, αρτιμελή, χωρίς εμπειρία, από τη συνάδελφο η οποία πέρα από τα κοινωνικά προσόντα έχει όλα τα άλλα προσόντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ή διαμαρτυρία έλαβε χώρα την ώρα που Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για τον ανελκυστήρα στην Ακρόπολη… Με λίγα λόγια, οι ΑμεΑ βρίσκουν παντού κλειστές πόρτες, όμως το ασανσέρ της Μενδώνη στον Ιερό Βράχο, τους μάρανε…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This