Γιάννης Οικονόμου: «Με ανατριχιάζουν οι αρνητές γονείς που καίνε βιβλία και μάσκες!»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον εμβολιασμό των παιδιών

Must Read

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και σήμερα το χθεσινό περιστατικό που διαδραματίστηκε στη Χαλκίδα, με γονείς διαμαρτυρόμενους για τα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού, οι οποίοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν rapid test, μάσκες, αλλά και βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά.

«Τσαρλατάνοι και επικίνδυνοι άνθρωποι»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι προκαλούν μόνο ανατριχίλα και τα πιο απαίσια συναισθήματα. Τους χαρακτήρισε ως «περιθωριακά στοιχεία», «τσαρλατάνους» και ανθρώπους που μέσα στη γραφικότητά τους γίνονται επικίνδυνοι γιατί μπορεί να παρασύρουν ανθρώπους και να τους πάρουν στον λαιμό τους.

«Προφυλακίσαμε τους τσαρλατάνους»!

«Η πολιτεία έχει αποδείξει ότι όλους αυτούς δεν τους αντιμετωπίζει ως γραφικούς, αλλά με βάση τους κανόνες του θεσμικού πλαισίου και με την αυστηρότητα που επιβάλλεται απέναντι στον κίνδυνο που εγκυμονούν οι πράξεις τους. Είδατε ότι από αυτούς τους τσαρλατάνους, τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος, προφυλακίστηκαν οι 3 από τους 11 με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Αντιμετωπίζουν και κατηγορίες κακουργηματικής πράξης. Τροποποιήθηκε και ο Ποινικός Κώδικας ώστε να έχει τη δυνατότητα και η αστυνομία και η δικαιοσύνη να αντιμετωπίζει με πιο αυστηρές κυρώσεις αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Διαφορετικό… εμβόλιο;

«Η ανταπόκριση για τον εμβολιασμό των παιδιών είναι εντυπωσιακή. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί πάνω από 28.000 ραντεβού. Θα ξαναέχουμε μεγάλο αριθμό ραντεβού, όταν θα παραλάβουμε και καινούρια εμβόλια για τα παιδιά στις αρχές Ιανουαρίου δεδομένου ότι το εμβόλιο αυτό είναι διαφορετικό, στο 1/3 της δόσης από τους ενήλικες. Θα υπάρχει όμως ομαλή ροή από τις αρχές του έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει και με την πειθώ και με τη διαδικασία της διευκόλυνσης στο εμβόλιο να αντιμετωπίσει τις όποιες ενστάσεις και ανησυχίες είχαν οι άνθρωποι. Απαντήσαμε σε απορίες, πήγαμε σε κατ’οίκον εμβολιασμός. Εξαντλήθηκε η διαδικασία της πειθούς. Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με πολιτικοποίηση του εμβολίου και σκοταδιστικές αντιλήψεις, κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμόζεις και νόμους και να προσαρμόζεις το νομικό σου οπλοστάσιο».

Διαβάστε ακόμα:

Έκαψαν βιβλία του Τριβιζά στη Χαλκίδα: «Δεν θα κάτσω μέσα κύριε Τσιόδρα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This