17/5/2022

Ασθενοφόρα μπλοκαρισμένα στους δρόμους λόγω του χιονιά – Σοβαρά προβλήματα σε νοσοκομεία – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Αγώνας δρόμου για να μεταφερθούν επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία που εφημερεύουν

Μπλοκαρισμένα στους χιονισμένους δρόμους της Αττικής βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι δεκάδες ασθενοφόρα που επιχειρούν να κάνουν διακομιδές ασθενών, καθώς, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν αλυσίδες και κινούνται κανονικά, «σκοντάφτουν» στους μποτιλιαρισμένους δρόμους.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ κάνουν, πραγματικά, αγώνα δρόμου, προκειμένου τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν στα νοσοκομεία που εφημερεύουν και να μεταφέρουν τους ασθενείς, παρά το γεγονός ότι λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας γίνονται μεταφορές μόνο επειγόντων περιστατικών. Και τα νοσοκομεία, εξάλλου, δεν δίνουν εξιτήρια, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με τους ασθενείς.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι μπλοκαρισμένα σε κεντρικούς δρόμους όπως η Μεσογείων και η Κηφισίας, αλλά και στην Αττική Οδό, όπου όλη την ημέρα σήμερα επικρατεί κομφούζιο, με χιλιάδες οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι «εντός της» από νωρίς το μεσημέρι. Χαρακτηριστικό είναι ότι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που επιχειρούσε νωρίτερα να μετακινηθεί από το Νοσοκομείο Σωτηρία προς το Νοσοκομείο Γεννηματάς, τα οποία απέχουν μόλις ένα λεπτό, χρειάστηκε κοντά 20 λεπτά για να προσεγγίσει!

Να σημειωθεί ότι σήμερα στους δρόμους της Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, κινούνται 70 ασθενοφόρα, δηλαδή αριθμός μεγαλύτερος από τις ημέρες χωρίς κακοκαιρία.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση στα νοσοκομεία, σημαντικές δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Ερυθρός Σταυρός που εφημερεύει και το χιόνι δεν επιτρέπει την πρόσβαση των οχημάτων από την κεντρική είσοδο, με συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα και για τα ασθενοφόρα. Σοβαρό πρόβλημα στην πρόσβαση υπάρχει και στο Σισμανόγλειο που βρίσκεται στα βόρεια προάστια, αλλά και στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου επίσης η είσοδος για ασθενείς και οχήματα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Το νοσοκομείο Σωτήρια όπως και το «Γεννηματάς» δεν παρουσιάζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πρόσβασης στα ασθενοφόρα, καθώς ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται εντός του προαύλιου χώρου και καθαρίζουν τους δρόμους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Ειδικά στο Σωτηρία που εκτείνεται σε μία έκταση δεκάδων στρεμμάτων, εκχιονιστικά μηχανήματα ανοίγουν συνεχώς τους δρόμους που βρίσκονται μέσα στο κτήμα του νοσηλευτικού ιδρύματος, ώστε να μπορούν να μετακινούνται τόσο οι ασθενείς όσο και τα οχήματα.

Προβληματισμός υπάρχει με το ΚΑΤ, το οποίο εφημερεύει από τις 14.30, ενώ στο νοσοκομείο της Νίκαιας, που επίσης εφημερεύει δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε οι υγειονομικοί, οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα να φτάσουν από μόνοι τους στη δουλειά τους, να μεταφερθούν μέχρι εκεί με βανάκια του νοσοκομείου ή με βανάκια της Πολιτικής Προστασίας.

Κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διακοπή κυκλοφορίας έχουμε στους εξής δρόμους:

 • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
 • Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, από 07:20 ώρα της 22-01.
 • Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο (Πεντέλη), από 08:00 ώρα της 24-01.
 • Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από στο ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από 08:00 ώρα της 24-01.
 • Επί της συνέχειας της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό, από ώρα 09:20 της 24-01.
 • Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη, από ώρα 09:20 της 24-01.
 • Ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό, από ώρα 09:30 της 24-01.
 • Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από ώρα 10:35 της 24-01.
 • Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 10:30 ώρα της 24-01.
 • Τατοΐου από το ύψος του οικισμού Άγιος Μερκούριος έως το ύψος της Ιπποκράτειου πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 10:30 ώρα της 24-01.
 • Ε.Ο. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία, από 11:55 ώρα της 24-01.
 • Ε.Ο. Μεγάρων- Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 12ο χλμ. θέση Λούμπα προς τα Μεγαρα, από 11:55 ώρα της 24-01.
 • Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από την οδό Πίνδο προς την περ. Υμηττού, από 12:05 ώρα της 24-01.
 • Επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου (Ηλιούπολη), και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περ. Καρέα, από 12:05 ώρα της 24-01.
 • Επί της Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από τη Λ. Μεσογείων μέχρι την οδό Πίνδου, από 13:45 ώρα της 24-01.

Ακόμη, την προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από σήμερα 24-01 και ώρα 08:40 έως ύφεσης των φαινομένων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών, στο τμήμα της από τη χ/θ. 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

 • Επί της Αττικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από 14:00 ώρα της 24-01.
 • Επί της Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από 14:00 ώρα της 24-01.
 • Επί της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από 14:00 ώρα της 24-01.
 • Επί της Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του Α/Κ της Λ. Αθηνών, μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός
  είδους οχημάτων, από 17:50 ώρα της 24-01.

Τι ισχύει στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας

Tην απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε η διεύθυνση τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση ισχύει από τα διόδια των Μαλγάρων έως τον κόμβο Κλειδίου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων. Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται:

 • τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ., κλπ.)
 • τα οχήματα οδικής βοήθειας
 • τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι
 • τα οχήματα που κατευθύνονται από Κόμβο Κλειδίου προς Εγνατία Οδό (Βέροια, Κοζάνη, κλπ.)
 • τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό μέχρι και την πόλης της Λαμίας.

Πώς κινούνται τα MMM

H κακοκαιρία «Ελπίς» έχει προκαλέσει, φυσικά, προβλήματα και στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τα δεδομένα κυκλοφορίας των μέσων να αλλάζουν συνεχώς.

Ειδικότερα, τα δρομολόγια στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) διεξάγονται στο τμήμα Πειραιάς – Αττική και αντίστροφα. Στις Γραμμές 2 & 3 του Μετρό κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια έως το τμήμα της Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των συρμών από και προς Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δ. Πλακεντίας σε συρμούς του Προαστιακού.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ΤΡΑΜ, αποσύρονται σταδιακά οι συρμοί από το δίκτυο λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ από το μεσημέρι είναι ακινητοποιημένα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι καθυστερήσεις και πολλές ακυρώσεις πτήσεων είχαμε από το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

Μάθε πώς κερδίζεις πληρώνοντας το λογαριασμό ρεύματος ή φυσικού αερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάσος: Ακρωτηριάστηκε 59χρονος – Έκοψε τον αντίχειρά του

Ένα φρικτό ατύχημα σημειώθηκε στην Κάσο όταν ένας άνδρας 59 ετών ακρωτηριάστηκε και χρειάστηκε...

Λάρισα: Έπαθε ηλεκτροπληξία και έμεινε για ώρες νεκρός στο σπίτι του!

Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Βοιωτία: Νεκρός αγρότης που τον καταπλάκωσε τρακτέρ

Θρήνος έχει ξεσπάσει στα Βάγια Βοιωτίας, καθώς ένας 79χρονος αγρότης είναι νεκρός,  αφού εχθές...

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Σε έντονα συναισθηματική φόρτιση συνεχίζονται οι καταθέσεις

«Είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Με ακούμπαγε μέσα σε όλη αυτήν την πάλη» αποκάλυψε με δάκρυα στα μάτια η καταγγέλλουσα

«Σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο της πρωτεύουσας, για τα… μάτια του Μπακογιάννη!

Βλέποντας τις αστυνομικές δυνάμεις να εκτελούν επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας χθες το...

Νέα πρόκληση της Άγκυρας: Μετέτρεψαν την Αγία Σοφία σε… ισλαμικό εκπαιδευτήριο!

Σε χώρο ισλαμικής εκπαίδευσης μετέτρεψαν την Αγια-Σοφιά! Η μία πρόκληση διαδέχεται την άλλη στην...

Τον Στέλιο, ρε παιδιά;

Η απόλυτη ντροπή: έκλεψαν τη χάλκινη προτομή του Στέλιου Καζαντζίδη στη Νέα Ιωνία, μερικά...

Δίκη γνωστού ντράμερ: Στο εδώλιο του Εφετείου για την αποπλάνηση της 6χρονης

Αύριο, Τετάρτη δικάζεται για αποπλάνηση 5 ακόμη ανηλίκων

Άστατος καιρός με ήλιο και μετά βροχές

Πού θα πέσουν καταιγίδες

Δείτε που μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Σε 181 σημεία σε όλη την επικράτεια θα βρίσκονται σήμερα οι Κινητές Μονάδες Υγείας...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απογειώθηκε η οικονομία της Ρωσίας, βουλιάζει αυτή της Ευρώπης!

Ρεκόρ επταετίας στις εξαγωγές πετρελαίου τον Απρίλιο, πλεόνασμα πάνω από 11 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό το α’' τετράμηνο και ανεπαίσθητη ακρίβεια

Eurovision: Η Ευρώπη στήριξε τους Ουκρανούς, ενώ το 1976 έστησε στον τοίχο τη Μαρίζα Κωχ για την τουρκική εισβολή

Eurovision με επιλεκτική... αμνησία, γεωπολιτικά παιχνίδια, ισπανικό οφθαλμόλουτρο και...

Φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA από τον Άρη δίνει τροφή σε νέες θεωρίες…

Σάλο προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία που...

Έχασε τα λόγια του ο Μητσοτάκης με την ερώτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου

Κρύος ιδρώτας έλουσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά  την ερώτηση...

Πάγωσε το πανελλήνιο με την πρώτη συνέντευξη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC φιλοξενήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην...

Άγριο bullying στον Μάκη λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του – Τι αποκαλύπτουν συμμαθητές του

«Του πετούσαν νεράντζια, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν ''θα σε μαχαιρώσω''» - Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Η αντίδραση της μάνας της Καρολάιν για την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το ΜΟΔ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ