Euroferry Olympia: Ρυμουλκείται φλεγόμενο – Συγκλονίζουν οι συγγενείς των αγνοουμένων

Φως στα αίτια της καταστροφής - Τι είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας - Γεμάτες κοριούς οι καμπίνες του πλοίου!

Must Read

Το «Euroferry Olympia» συνεχίζει να φλέγεται καθώς ρυμουλκείται προς την Κασσιόπη με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη ώστε να μην βυθιστεί. Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ από το πολύ νερό που έχουν ρίξει πάνω στο πλοίο, έχει πάρει μια κλίση, η οποία προς το παρόν είναι ελεγχόμενη.

Εν τω μεταξύ, με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο την αναζήτηση των αγνοουμένων που από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο «Euroferry Olympia» δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ περιμένουν να πέσει η θερμοκρασία – στο κατάστρωμα αγγίζει τους 600 βαθμούς κελσίου! – προκειμένου να ανέβουν και να επιχειρήσουν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους επιβάτες.

Την ώρα που οι συγγενείς τους ελπίζουν σε ένα θαύμα, οι αρχές προσπαθούν να διερευνήσουν τα αίτια που οδήγησαν στην πυρκαγιά που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι που βρίσκονταν στο πλοίο να αγνοούνται.

«Βοηθήστε τον σύζυγό μου, είναι ζωντανός»

Συγκλονίζουν οι συγγενείς των τριών αγνοουμένων Ελλήνων του «Euroferry Olympia», οι οποίοι κάνουν έκκληση να μην σταματήσουν οι έρευνες μέχρις ότου εντοπιστούν οι δικοί τους άνρθωποι.

Κάποιοι βρίσκονται ήδη στην Κέρκυρα προκειμένου να βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου διεξάγονται οι προσπάθειες ανεύρεσης, ενώ άλλοι λυγίζουν μιλώντας στην κάμερα του Star, κάνοντας έκκληση να συνεχιστούν οι έρευνες.

«Παρακαλώ τους αρμόδιους, τις αρχές να μην σταματήσουν τις έρευνες. Να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν το φορτηγό που βρίσκεται μέσα ο άντρας μου. Είμαι σίγουρη ότι έχει βρει τον τρόπο να παραμείνει ζωντανός. Είναι ζωντανός ο Νίκος, είναι επαγγελματίας», λέει φανερά σοκαρισμένη η σύζυγος του αγνοούμενου Νίκου Μπεκιάρη, ο οποίος ταξιδεύει με το φορτηγό για το μεροκάματο εδώ και 45 χρόνια.

Από τα χαράματα της Παρασκευής προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του αλλά δεν απαντά κανείς στο κινητό. Ο Νίκος Μπεκιάρης ήταν στο δεύτερο κατάστρωμα του πλοίου όταν ξέσπασε η φωτιά στο γκαράζ 3.

«Ο γιος μου είναι ανήλικος. Χρειάζομαι πολύ κουράγιο για τον βοηθάω. Μου δίνει κουράγιο, μου λέει “μην ανησυχείς μαμά, ο μπαμπάς θα είναι καλά γιατί είναι έξυπνος”. Η κόρη μου είναι μεγαλύτερη πως ο μπαμπάς είναι δυνατός και ξέρει να στέκεται», δηλώνει με τρεμάμενη φωνή η σύζυγος του κ. Μπεκιάρη.

Νωρίτερα ο γιος του 68χρονου Κωνσταντίνου Γεροντιδάκη, Ηλίας, είχε μιλήσει στην ΕΡΤ για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο συγκεκριμένο πλοίο. «Είναι άθλιες οι συνθήκες. Έχει κοριούς, είναι πολύ βρώμικο», είπε μεταξύ άλλων.

Τρίτος αγνοούμενος είναι ο επαγγελματίας οδηγός Ευάγγελος Μαλεσιαδάς. «Το τηλέφωνό του είναι απενεργοποιημένο. Τελευταία φορά μιλήσαμε μεσοβδόμαδα. Δεν έχει επικοινωνήσει από το πλοίο με κάποιον δικό του άνθρωπο», λέει συγγενής του.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Βούλγαρος οδηγός που διασωληνώθηκε

Συνολικά στο νοσοκομείο Κέρκυρας διακομίσθηκαν τέσσερις άνθρωποι με τον Βούλγαρο οδηγό που διασωληνώθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή.

Ο Αφγανός που απεγκλωβίστηκε από το φλεγόμενο πλοίο δεν έχει κάτι σοβαρό καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, όπως επίσης και οι δύο Ρουμάνοι. Νωρίτερα εξιτήριο πήρε ο άνδρας της ΕΜΑΚ που αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα.

Το χρονικό του εφιάλτη

Φως στα αίτια του εφιάλτη προσπαθούν να ρίξουν οι αρχές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό το οποίο βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου.

Αυτό αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μιλώντας στον Alpha, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε πως αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες και πως για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια.

«Πρώτα εκ μέρους της εταιρείας θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη και την αγωνία του ομίλου για το τι έχει συμβεί χθες και σήμερα και είμαστε στη διάθεση των ελληνικών αρχών στο να εξακριβωθεί η τύχη των αγνοουμένων. Από  που έχουμε έχει ξεσπάσει από ένα φορτηγό που ήταν μέσα στο γκαράζ του πλοίου. Πρέπει ωστόσο να γίνει μια έρευνα για να διαπιστώσουμε ακριβώς ποια ήταν η αιτία αυτού του ατυχήματος», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν υπεράρυθμοι οι επιβάτες ούτε τα φορτηγά. «Δεν έχουμε τώρα πληροφορίες σχετικά με το που βρίσκονταν οι οδηγοί. Θα πρέπει να το εξακριβώσουμε προσεχώς. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εμείς ως εταιρεία εφαρμόζουμε αυτό που προβλέπει ο διεθνής κανονισμός, ο οποίος είναι η απαγόρευση παρουσίας επιβατών μέσα στα γκαράζ. Δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν υπεράρυθμοι επιβάτες ή φορτηγά. Μέσα στο πλοίο ήταν λιγότεροι από 300 επιβάτες και έχει τριπλάσια χωρητικότητα», κατέληξε.

 

Τι είπαν ο πλοίαρχος και οι δύο μηχανικοί

Καταθέσεις στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας έδωσαν νωρίς το απόγευμα ο πλοίαρχος και οι δύο μηχανικοί του φλεγόμενοι πλοίου.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα». Οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου.

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο ο καπετάνιος όσο και τα μέλη του πληρώματος του «Euroferry Olympia», έφτασαν χθες νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος «Gardia di Finanza» της οικονομικής αστυνομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, (Frontex), που ήταν στο σημείο του τραγικού συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

Σοκάρουν οι εικόνες από το εσωτερικό καμπίνας

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Mega, από το εσωτερικό καμπίνας του πλοίου. Είναι ξεκάθαρο ότι οι συνθήκες που επικρατούν είναι τραγικές. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι κοριοί έχουν φωλιάσει κάτω από τα σεντόνια και τα στρώματα των κρεβατιών, ενώ οι οδηγοί δείχνουν στην κάμερα τα τσιμπήματα που έχουν δεχτεί στο σώμα τους. 

Οι οδηγοί μάλιστα καταγγέλουν ότι αναγκάζονται να κοιμούνται μέσα στα φορτηγά τους στα γκαράζ των πλοίων καθώς φοβούνται για την υγεία τους.

Διαβάστε επίσης:

Euroferry Olympia: Αγωνία για τους αγνοούμενους – «Οι συνθήκες σε αυτό το πλοίο είναι άθλιες» λέει συγγενής

Euroferry Olympia: Έλληνες οδηγοί φορτηγών διεκδικούν αποζημιώσεις – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον εφιάλτη

Euroferry Olympia: Διασωληνώθηκε ο Βούλγαρος οδηγός που απεγκλώβισε η ΕΜΑΚ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This