«Δεν θα βρείτε τίποτα» λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου για την εκταφή της Τζωρτζίνας 

Από σήμερα έχει τηλεόραση και παρακολουθεί τα πάντα - «Έχει χάσει κιλά» λέει ο δικηγόρος της

Must Read

Την τέταρτη ημέρα μέσα στο κελί της, απομονωμένη από τις υπόλοιπες κρατούμενες, διανύει στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, στην οποία φέρεται ότι χορήγησε μεγάλη δόση κεταμίνης.

Η 33χρονη «Μήδεια» που πάγωσε το πανελλήνιο, δέχτηκε σήμερα επίσκεψη από τον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει διάθεση να… φάει και έχει χάσει βάρος. Ο ίδιος σημείωσε ότι πλέον η κατηγορούμενη έχει τηλεόραση στο κελί της και παρακολουθεί τις εξελίξεις: «Είναι σε μέτρια ψυχολογική κατάσταση, δεν σιτίζεται. Αρνείται να σιτιστεί, δεν πρόκειται για απεργία πείνας αλλά δεν έχει τη διάθεση να φάει. Έχει απώλεια βάρους και δεν προαυλίζεται. Από σήμερα έχει τηλεόραση στο κελί της γιατί το ζητούσε συνεχώς για να ενημερώνεται για τις εξελίξεις της υπόθεσης. Πιστεύω ότι αυτό θα της κάνει κακό και θα είναι επιβαρυντικό για τη ψυχολογία της» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η 33χρονη έχει ενημερωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί εκταφή της Τζωρτζίνας προκειμένου να ερευνηθεί το τάμπλετ, το οποίο τοποθέτησε στο φέρετρο της 9χρονης, πριν κηδευτεί: «Έχει ενημερωθεί για όσα έχει πει ο πρώην σύζυγός της εις βάρος της και από τους συγγενείς της που την επισκέφτηκαν νωρίτερα και δεν ασχολείται πλέον. Ενημερώθηκε και για την εκταφή της Τζωρτζίνας και θεωρεί ότι γίνεται άδικα η εκταφή της Τζωρτζίνας κι ότι δεν θα βρεθούν στοιχεία εις βάρος της» σημείωσε.

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη δέχτηκε το πρώτο της επισκεπτήριο στις φυλακές, με την μητέρα, τον πατριό και την αδερφή της να την επισκέπτονται για να της δώσουν ρούχα, προσωπικά αντικείμενα και χρήματα για να μπορεί να κάνει αγορές από το κυλικείο. Μάλιστα της πήγαν και μια κεραία τηλεόρασης.

Η Ρούλα είναι εκνευρισμένη με την στάση του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και θα βρεθεί απέναντί της, στην υπόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο ίδιος βρέθηκε στην ανακρίτρια και επί τρεις ώρες κατέθετε για τον θάνατο του παιδιού του.

Σήμερα, θα προβληθεί η συνέντευξη που έδωσε ο 30χρονος στην Αγγελική Νικολούλη, στην οποία μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα ήθελε να βρεθεί για λίγα λεπτά μέσα στο κελί της Ρούλας: «Για μένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί. Ειλικρινά σου μιλάω. Ας πάω  εγώ στη φυλακή μετά» δήλωσε.

Η κρίσιμη κατάθεση του γιατρού της Τζωρτζίνας

Κρίσιμα στοιχεία για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας έδωσε με την κατάθεση του στην ανακρίτρια της υπόθεσης, Χριστίνα Σαλάππα, ο εντατικολόγος, διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης.

Η κατάθεση του κ. Ηλιάδη διήρκησε περίπου 4 ώρες με τον ουσιώδη για την ανάκριση μάρτυρα να δηλώνει εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ότι νιώθει ήρεμος και ότι άσκησε το χρέος του ως ιατρός. Η συμβολή του κ. Ηλιάδη στην ανάκριση θεωρείται πολύ σημαντική καθώς είναι αυτός και η ομάδα του που είχαν δώσει έναν τεράστιο αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα, όταν είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο στο Ρίο όπου παρέμεινε περίπου 4 μήνες, μετά την αιφνίδια πρώτη καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Ο κ. Ηλιάδης ήταν ο πρώτος επιστήμονας που μετά τον θάνατο της Τζωτρζίνας απευθύνθηκε στις αρχές παραδίδοντας υλικό που είχε ληφθεί από την νοσηλεία του παιδιού. Ο εντατικολόγος, με αφορμή τα «αιφνίδια δυσεξήγητα επεισόδια» της 9χρονης φέρεται να είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στο δωμάτιο νοσηλείας όπου βρισκόταν το παιδί μαζί με την κατηγορουμένη, έχοντας παράλληλα προτείνει στην Ρούλα Πισπιρίγκου να βιντεοσκοπεί τους σπασμούς, που τους έλεγε η μητέρα ότι έκανε το παιδί.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του στην ανακρίτρια ο κ. Ηλιάδης δήλωσε: «Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Ας είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι».

Κατά την είσοδο του στα δικαστήρια ο εντατικολόγος αναφέρθηκε, με δηλώσεις του, στην 9χρονη, λέγοντας: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από την μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

https://www.youtube.com/watch?v=gn4CqZVTWPk

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This