Εντολή για διάνοιξη του τάφου της Τζωρτζίνας για να ανασυρθεί το τάμπλετ

Ραγδαίες εξελίξεις.

Must Read

Την ανάσυρση του τάμπλετ που θάφτηκε με την Τζωρτζίνα παράγγειλε η 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Έτσι αναμένεται η διάνοιξη του τάφου της 9χρονης ακόμα και εντός της ημέρας.

Οι ερευνητές θεωρούν πως το τάμπλετ θα δώσει νέες πληροφορίες για τη δράση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για το φόνο του παιδιού της. Οι αρχές άμεσα θα προχωρήσουν στο άνοιγμα του τάφου και την αφαίρεση του συγκεκριμένου αντικειμένου, το οποίο θα διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας και την πλήρη διερεύνηση της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζίνας.

Σημειώνεται ωστόσο πως δεν θα γίνει εκταφή της 9χρονης, τουλάχιστον σε αυτή την φάση των ερευνών.

«Μας προκαλεί εντύπωση», λέει η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη

Η αποκάλυψη ότι το παιδί ετάφη με το τάμπλετ έγινε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και επιβεβαιώθηκε αρχικά από το γραφείο τελετών αλλά αργότερα και από τους δύο γονείς.

Η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου δια του συνηγόρου της μητέρας Οθωνα Παπαδόπουλου υποστηρίζει ότι ο μόνος λόγος που το τάμπλετ τοποθετήθηκε στον τάφο του παιδιού ήταν ότι η μητέρα με κάθε παιδί έβαζε το αγαπημένο του αντικείμενο. Μάλιστα, ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου είπε χαρακτηριστικά: «Θα είχε ένα ενδιαφέρον να ελεγχθεί, γιατί έχει μέσα κινούμενα σχέδια και εκπομπές που παρακολουθούσε το μωρό. Περνούσε πολλές ώρες την ημέρα με το αντικείμενο αυτό και έτσι προέκυψε η απόφαση, να το τοποθετήσουν για να το έχει μαζί της».

O δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας, ανέφερε ότι και σε αυτούς προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το παιδί ετάφη μαζί με το τάμπλετ του. «Εμείς γνωστοποιήσαμε στην ανακρίτρια ότι το παιδί ετάφη μαζί με το τάμπλετ, ήταν μια επιθυμία της κατηγορουμένης και μαζί με τα άλλα δύο παιδάκια να ταφεί κάτι προσωπικό. Στην τζωρτζίνα ζήτησε να θαφτεί και το τάμπλετ, κάτι που προκαλεί εντύπωση», δήλωσε.

Τι αναζητά η Αστυνομία στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Τα επόμενα σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένονται από την εξέταση των ψηφιακών μέσων της. Οι αναζητήσεις της στο διαδίκτυο θα δώσουν πληροφορίες σε καίρια ερωτήματα, όπως εάν, από που και πότε προμηθεύτηκε η κατηγορούμενη την ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

Αυτά τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με εξειδίκευση στην αξιολόγηση αποδεικτικών στοιχείων εγκλημάτων. «Τα επιστημονικά δεδομένα είναι αυτά που θα κρίνουν, τελικά, την υπόθεση. Οι καταθέσεις μαρτύρων κάποιες φορές “αλλάζουν” με την πάροδο του χρόνου. Αυτά που μένουν, όμως, αναλλοίωτα στο χρόνο είναι τα επιστημονικά δεδομένα».

Τα ψηφιακά μέσα «μίλησαν» μεταξύ άλλων, και στην υπόθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα, και εξηγεί: «Από τις αναζητήσεις της δράστιδας στο διαδίκτυο φάνηκε ότι έψαχνε πως θα μπορούσε να προμηθευτεί το βιτριόλι».

«Με την Τζωρτζίνα πολεμήσαμε μαζί» – είπε ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης

Για την υπόθεση της Πάτρας εκλήθη να καταθέσει στην ανακρίτρια ο εντατικολόγος και διευθυντής ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος κούραρε την 9χρονη Τζωρτζίνα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.

Είναι ο πρώτος που κατέφυγε στις αρχές μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, ανοίγοντας την υπόθεση που οδήγησε στην σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

https://youtu.be/tfJxwZBLwT0

Διαβάστε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This