Μήνυμα 112 για εκκένωση της βόρειας περιοχής της Ιτέας – Στις φλόγες πολυτελές ξενοδοχείο στην Αργολίδα

Καλύτερη η κατάσταση σε Ηλεία και Ζάκυνθο

Must Read

Ανεξέλεγκτη, όπως όλα δείχνουν, μαίνεται η πυρκαγιά στη Φωκίδα, με ένα από τα μέτωπα να κινείται απειλητικά προς την Ιτέα, βοηθούμενο από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Ως εκ τούτου, λίγο μετά τις 8μμ από το 112 εστάλη νέο μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής, με προτροπή να αποφύγουν τη βόρεια πλευρά της Ιτέας, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αργότερα, ωστόσο, εστάλη και νέο μήνυμα, αυτή τη φορά για εκκένωση της βόρειας περιοχής της Ιτέας, με κατεύθυνση προς τον παραθαλάσσιο οικισμό Κίρρα.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι οι επίγειες, αλλά και οι εναέριες δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς, η φωτιά έχει δημιουργήσει πληθώρα από μέτωπα. Μάλιστα, οι φλόγες κινούνται, πλέον, απειλητικά προς επαγγελματικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και προς ποιμνιοστάσια, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα φράγμα για να μην της επιτρέψουν να προχωρήσει.

Από την πλευρά της, η Πολιτική Προστασία ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ενημέρωσης των πολιτών πού βρίσκονται στην βόρεια πλευρά της Ιτέας, ώστε να είναι σε ετοιμότητα στην περίπτωση που δοθούν εντολές για να εγκαταλείψουν την περιοχή. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, εξάλλου, αποφασίστηκε η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στο χωριό Σερνικάκι, όπου κατευθύνεται το μέτωπο της φωτιάς, προχωρώντας προς Ιτέα και Χρισσό.

Όπως διευκρινίζει ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η επίσημη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας περί ετοιμότητας των κατοίκων στη βόρεια πλευράς της Ιτέας «λόγω εγγύτητας της πυρκαγιάς», δεν αποτελεί εντολή εκκένωσης.

Φθορές σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο Κρανίδι

Από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στο Κρανίδι Ερμιονίδας, στην Αργολίδα, προκλήθηκαν σοβαρές φθορές σε εγκαταστάσεις της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας Amanzoe, στην περιοχή Κοράκια, με αποτέλεσμα να λάβει χώρα επιχείρηση εκκένωσης της μονάδας από πελάτες και προσωπικό, η οποία και διεξήχθη αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται από το σημείο χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο κόσμος από το ξενοδοχείο προωθήθηκε στην παραλία του συγκροτήματος και αυτή την ώρα οργανώνεται επιχείρηση για την μεταφορά του σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο argolikeseidhseis.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα στην πρώτη είσοδο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και στο σημείο έσπευσαν οχήματα και προσωπικό από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου, ενώ ενισχύσεις πήγαν από Ναύπλιο και Άργος. Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Ερμιονίδας με τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για να βοηθήσουν όπως μπορούσαν.

Στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έσπευσαν επίσης ένα ελικόπτερο Erickson και ένα Bell214, τα οποία και επιχειρούσαν μέχρι να πέσει το φως της ημέρας.

Κρανίδι (πηγή φωτο: Facebook / group «Πυρκαγιά Ενημέρωση»)

Σαφώς πιο αισιόδοξα είναι τα νέα από την Ηλεία, όπου η εικόνα της πυρκαγιάς έχει βελτιωθεί, καθώς νότια, προς Λάττα, δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα, ενώ ανατολικά, προς Κάλφα, οι πυροσβέστες πιστεύουν ότι σύντομα θα καταφέρουν να την ελέγξουν. Καλά είναι τα νέα και από τη Ζάκυνθο, με την πυρκαγιά στο Καμπί να αντιμετωπίζεται επαρκώς, χάρη και στη βοήθεια δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων και δύο PZL που επιχειρούν στο σημείο.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This