Άκαρπες για την ώρα οι έρευνες για τους αγνοουμένους στη Χαλκιδική – Συμμετέχουν ο πατέρας και ο αδερφός του ενός

Must Read

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο νεαρών ανδρών, οι οποίοι αγνοούνται από χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, ωστόσο για την ώρα παραμένουν άκαρπες, με την αγωνία να κορυφώνεται.

Πρόκειται για δύο άνδρες από τα Σκόπια, ηλικίας 28 και 30 ετών, οι οποίοι επισκέφτηκαν το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής για διακοπές μαζί με τον 25χρονο φίλο τους που κατάφερε χθες να διασωθεί από το Λιμενικό.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό τους συμμετέχουν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο παραπλέοντα σκάφη ενώ στο χώρο για να βοηθήσουν τις έρευνες βρίσκονται ιδιωτικά μέσα και εθελοντές διασώστες. Απο τη Βόρεια Μακεδονία έφτασαν στη Χαλκιδική ο πατέρας και ο αδελφός του ενός αγνοούμενου, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε σκάφος της εθελοντικής διασωστικής ομάδας ΟΦΚΑΘ και προσπαθούν και αυτοί με αγωνία να εντοπίσουν τόσο τον δικό τους άνθρωπο, όσο και τον φίλο του.

Οι δύο αγνοούμενοι παρασύρθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου από τα θαλάσσια ρεύματα στο Ποσείδι, αφού βούτηξαν από την επικίνδυνη περιοχή «αμμόγλωσσα Μύτη». Αψηφώντας τον πολύ δυνατό αέρα που έφτανε τα 6 μποφόρ και τα μεγάλα κύματα της θάλασσας, αποφάσισαν να μπουν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα θαλάσσια ρεύματα.

Κάποιοι από τους λουόμενος στην παραλία αντιλήφθηκαν τι συνέβη, ωστόσο όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Άμεσα ειδοποίησαν τις Αρχές και σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό των τριών νεαρών.

Δείτε ακόμη: Χαλκιδική: Ώρες αγωνίας για τον εντοπισμό των δύο τουριστών από τα Σκόπια – Σώος εντοπίστηκε ο τρίτος της παρέας

«Ξαφνικά χάθηκαν από τα μάτια μας», ανέφεραν άνθρωποι που ήταν στην ίδια παραλία σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Alpha.

Επικίνδυνο το σημείο με ορμητικά κύματα και ρεύματα

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο σημείο με θαλάσσια ρεύματα στο οποίο βούτηξαν οι νεαροί, όπως δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. «Ακόμη και οι ντόπιοι αποφεύγουν να κολυμπούν επειδή γνωρίζουν την επικινδυνότητά του, ενώ πολλοί τουρίστες πηγαίνουν», είπε.

Από την πλευρά του, ο Θέμελης Ιερισσιώτης, Συντονιστής ΕΟΔ Βάσης ετοιμότητας Κασσάνδρας δήλωσε: «Βρισκόμαστε και εμείς εδώ για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Πρόκειται για μια παρέα από αλλοδαπούς τουρίστες. Ευτυχώς ο ένας βρέθηκε ζωντανός. Σκάφος του Λιμενικού τον μετέφερε στη στεριά, στη Νέα Σκιώνη και τον παρέλαβε ασθενοφόρο. Στην Μύτη του Ποσείδι, επειδή τα κύματα είναι ορμητικά και τα ρεύματα στο σημείο αρκετά ισχυρά, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε χρόνο για τον εντοπισμό τους. Ελπίζουμε να μην τους έχουν παρασύρει αρκετά μακριά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This