Χαλκιδική: Ώρες αγωνίας για τον εντοπισμό των δύο τουριστών από τα Σκόπια – Σώος εντοπίστηκε ο τρίτος της παρέας

Συνεχίζονται οι έρευνες - Άνεμοι 6 μποφόρ πνέουν στην περιοχή

Must Read

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Χαλκιδικής για τον εντοπισμό τριών λουόμενων, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θαλάσσια περιοχή Ποσείδι.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό τους, με το χρόνο να πιέζει καθώς όσο πλησιάζει η νύχτα τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λουόμενοι είδαν αρχικά τρία άτομα – της ίδιας παρέας – να παρασύρονται από τα θαλάσσια ρεύματα και αμέσως ειδοποίησαν το Λιμενικό.




Ο ένας εκ των τριών εντοπίστηκε από πλωτό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή όπου τον περίμενε και τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία του κάτι άλλωστε που φαίνεται και στα πλάνα που ακολουθούν.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

«Δύσκολες συνθήκες»

«Οι συνθήκες είναι άσχημες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 και πλέον μποφόρ»  ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΦΕΜΥΚ (Σύλλογος Φίλων Εθελοντών Μονάδων Υγείας Κασσάνδρας), Θεμελής Ιερισσιώτης που μετέχει στις έρευνες που πραγματοποιούνται.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο ατόμων με τη συμμετοχή ενός σκάφους του λιμενικού, δύο ιδιωτικών σκαφών, ενός ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, ενός ψαροκάικου και εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ.

Αγνοούμενοι δύο Σκοπιανοί ηλικίας 29 και 30 ετών

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα που αγνοούνται είναι δύο νεαροί από τα Σκόπια οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Χαλκιδική για διακοπές. Όπως ανέφερε στο protothema.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, οι δύο άντρες που αγνοούνται είναι ηλικίας 29 και 30 ετών.

Όλα άρχισαν όταν η παρέα των τριών ατόμων διασκέδαζε γιορτάζοντας τα γενέθλια του ενός εκ των τριών. Πήγαν για να κολυμπήσουν σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο της παραλίας την ώρα που ο αέρας στην περιοχή ήταν πολύ δυνατός, με αποτέλεσμα να τους παρασύρει το κύμα και να πέσουν στη θάλασσα.

«Το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο για αυτό και οι άνθρωποι της περιοχής δεν πηγαίνουμε ποτέ εκεί. Είχε πολύ κύμα και αέρα και σε εκείνο το σημείο ενώνονται τα ρεύματα των δύο θαλασσών και είναι πολύ επικίνδυνο. Το κύμα τους παρέσυρε μέσα. Ο ένας από την παρέα βρέθηκε με τη βοήθεια ενός σέρφερ που μπήκε μέσα στη θάλασσα για να ψάξει και τον κράτησε μέχρι να τον πάρει το σκάφος του Λιμενικού», ανέφερε η κα. Χαλκιά, τονίζοντας ότι μόλις πέσει το σκοτάδι θα είναι δύσκολο να συνεχιστούν οι έρευνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This