Ξεσπά η αδερφή του Θοδωρή Νεμουτιάνου: «Εκτέλεσαν τον αδερφό μου! Μπορεί ο Πλεύρης να με κοιτάξει στα μάτια;»

«Λάθος η ζωή του αδερφού μου;» - Συγκλονίζει η αδερφή του 49χρονου

Must Read

Συντετριμμένη και οργισμένη είναι η οικογένεια του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου, που άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς, στον δρόμο για το Ρίο, αφού τον έδιωξαν από το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, επειδή δεν είχε εφημερία.

Η αδερφή του 49χρονου αδυνατεί να πιστέψει ότι ο Θοδωρής χάθηκε τόσο άδικα, με το προσωπικό του νοσοκομείου να του φέρεται απάνθρωπα και να τον διώχνει, ενώ εκείνος παραπονιόταν ότι πονούσε πολύ και ζητούσε βοήθεια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, η αδερφή του θύματος, καταρρακωμένη, ξεσπά κατά του υπουργείου Υγείας και του προσωπικού του νοσοκομείου: «Πώς εξηγεί το υπουργείο Υγείας τον θάνατο του αδελφού μου; Ως λάθος; Πραγματικά; Θέλετε να πούμε ότι ένας άνθρωπος που έφτασε μέχρι το νοσοκομείο και είπε στους γιατρούς πεθαίνω, αλλά εκείνοι τον έδιωξαν και τον άφησαν αβοήθητο, ότι λέγεται λάθος; Ας είναι κι έτσι! Εγώ όμως θέλω να προτείνω κάτι. Οπως τον καιρό των lockdown για τον κορωνοϊό βγαίναμε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους ήρωες γιατρούς, έτσι να βγούμε και τώρα στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς του Αγίου Ανδρέα που εκτέλεσαν τον αδερφό μου και τον άφησαν να πεθάνει αβοήθητος χωρίς λόγο. Ποιος ήταν αυτός που έκρινε έναν ασθενή χωρίς καν να τον εξετάσει γιατρός; Μπορεί κάποιος να απαντήσει;» είπε με δάκρυα στα μάτια.

Μάλιστα απηύθυνε μήνυμα στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη: «Μπορεί να έρθει ο κύριος Πλεύρης και να με κοιτάξει στα μάτια; Μπορεί να έρθει και να μου πει κατάμουτρα ότι έγινε κάποιο… ιατρικό λάθος; Οτι δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση της υγείας του αδερφού μου; Τι θα μπορούσε να μου πει ο κύριος Πλεύρης αν τον είχα μπροστά μου;» είπε οργισμένη η αδερφή του 49χρονου.




Διατάχθηκε ΕΔΕ

Τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου, ο οποίος έχασε τη ζωή του τόσο άδικα, χωρίς να εξεταστεί από κανέναν γιατρό, παρά το γεγονός ότι έφτασε με συμπτώματα εμφράγματος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», απ’όπου τον έδιωξαν, διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Εκτός από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που είπε στον 49χρονο να μεταβεί στο Ρίο επειδή το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειές τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά. Μάλιστα, με βάσει τα αποτελέσματα της έρευνας που διατάχθηκε νωρίτερα, στο στο νοσοκομείο εφημέρευαν περισσότεροι από 70 όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν εξετάσει τον 49χρονο.

Από πλευράς της η νοσηλεύτρια η οποία έδιωξε από το νοσοκομείο τον 49χρονο, παραδέχτηκε ότι δεν κάλεσε κανέναν γιατρό, επειδή τον είδε να περπατάει αλλά και επειδή ο ίδιος της είπε ότι είχε δει ιδιωτικό γιατρό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για νοσηλεύτρια η οποία εργαζόταν στο Δρομοκαΐτειο και πριν από έναν χρόνο μετακινήθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

«Ούτε την πίεση δεν του πήραν»

Νωρίτερα, ο αδερφός του 49χρονου, μιλώντας στο star.gr κατήγγειλε ότι στον «Άγιο Ανδρέα» δεν τον εξέτασαν: «Πήγε στον Άγιο Ανδρέα και ο σεκιουριτάς τον έδωσε στις νοσηλεύτριες. Τους εξήγησε ότι τον πονάει η πλάτη και εκείνες του είπαν ότι δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και να πάει στο Ρίο. Ο Θοδωρής έπαιρνε την αδερφή μου και τον αδερφό μου τηλέφωνο, ο οποίος τον πήρε από τον Άγιο Ανδρέα για να τον πάει στο Ρίο», είπε συγκλονισμένος ο αδερφός του και πρόσθεσε:

«Μετά από 5 χλμ λιποθύμησε στο αυτοκίνητο. Στο Ρίο απλά επιβεβαίωσαν τον θάνατο. Στον Άγιο Ανδρέα δεν του πήραν ούτε την πίεση, κάποιος πρέπει να παρέμβει. Θέλουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ποιος θα μας προστατέψει;».

«Πέθανε στα χέρια μου μέσα σε τρία λεπτά»

Ο αδερφός του αδικοχαμένου ζαχαροπλάστη που κλήθηκε από τον 49χρονο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο συγκλονίζει. Όπως περιέγραψε αδερφός του πέθανε μέσα σε τρία λεπτά, στα χέρια του: «Όταν μιλήσαμε ήταν πολύ φοβισμένος γιατί πονούσε πολύ. Με πήρε μετά από λίγο και μου είπε ότι τον έδιωξαν από τον νοσοκομείο και ότι πρέπει να πάει στο Ρίο γιατί τον έδιωξαν και δεν αισθανόταν καθόλου καλά», είπε και πρόσθεσε:

«Όταν τον συνάντησα έξω από το νοσοκομείο ήταν πολύ άσχημα. Μέσα σε τρία λεπτά πέθανε στα χέρια μου, έπαθε ανακοπή. Φτάσαμε στο Ρίο, αλλά ήταν πολύ αργά. Αν είχα αργήσει τρία λεπτά θα τον έβρισκα νεκρό στον δρόμο».

Για τον τρόπο που οι νοσηλευτές του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» αντιμετώπισαν τον αδερφό του είπε: «Δύο νοσηλεύτριες τον είδαν. Τους είπε ότι πονάει, όμως τον έδιωξαν για το Ρίο», κατέληξε.







Δείτε επίσης: Πάτρα: «Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει» – Πέθαινε από καρδιά ο 49χρονος και η νοσηλεύτρια τον έδιωξε

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This