Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής μαζί με Τσέχους βουλευτές στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου επισκέφτηκε σήμερα το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών του Ελαιώνα Θήβας συνοδεία πολυμελούς αντιπροσωπείας από το Κοινοβούλιο της Τσεχίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξέταση των σωφρονιστικών πρακτικών που εφαρμόζονται στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, η παρουσίαση των δράσεων που έχει αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη βελτίωση της ασφάλειας τους, αλλά και των γενικότερων συνθηκών, τόσο για τους κρατούμενους, όσο και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, αναλύθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα της σωφρονιστικής πολιτικής, αλλά και τα προτάγματα που έχουν τεθεί. Αναλύθηκε, επίσης, ο τρόπος που λειτουργεί η εκπαίδευση μέσα στις φυλακές, καθώς και θέματα που συμβάλλουν στη βελτίωση της διαβίωσης των κρατουμένων.

Η τσέχικη αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία, μαζί με την Γενική Γραμματέα, να συνομιλήσει με γυναίκες κρατούμενες, πρώην εξαρτημένες, προκειμένου να μάθουν από τις ίδιες τον τρόπο που αντιλαμβάνονται εκείνες το σωφρονιστικό σύστημα στη χώρα μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ