Ο πατέρας Αντώνιος αλλάζει «τροπάριο»: Ανυπόστατα ψεύδη όσα καταγγέλλονται για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Για «συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες» μίλησε η πρόεδρος της οργάνωσης, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή

Must Read

Σε νέες δηλώσεις προέβη πριν από λίγη ώρα ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, ιδρυτής της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», όπου, μεταξύ άλλων, υποστήριξε κατηγορηματικά πως όσα καταγγέλλονται τις τελευταίες ώρες δεν αποτελούν παρά «ανυπόστατα ψεύδη».

Ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος σήμερα το πρωί μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και στην Κατερίνα Καινούργιου, όπου δήλωσε πως είναι «πολύ θλιμμένος και στεναχωρημένος» με όλα αυτά που ακούει, αυτή τη φορά μίλησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, έχοντας, μάλιστα, στο πλευρό του και την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργσντή, η οποία είναι η πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου». Μάλιστα στις νέες του δηλώσεις παρουσιάστηκε αρκετά πιο οργισμένος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως «έχει αφιερώσει τη ζωή του στην οργάνωση» και ότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται ως γεγονότα κάποιες αστήρικτες, όπως τις χαρακτήρισε, καταγγελίες.

Απαντώντας στην ερώτηση για το τι γνωρίζει αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών σε δομές της οργάνωσης, σχολίασε πως «πραγματικά είμαστε λυπημένοι και στεναχωρημένοι για αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και σας πληροφορώ ότι όλα όσα καταγγέλλουν είναι ανυπόστατα ψεύδη», τονίζοντας πως είναι «θυμωμένος και αγανακτισμένος».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο φάκελος της υπόθεσης επιστρέφει στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με την έρευνα να διεξάγεται, πλέον, από την Εισαγγελία Ανηλίκων, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχουν δυο καταθέσεις για σεξουαλική κακοποίηση στις δομές της οργάνωσης. Ο πατέρας Αντώνιος, σε ερώτηση για το αν πηγαίνει κάπου το μυαλό του, αναφορικά με το «κορυφαίο πρόσωπο» της «Κιβωτού» που κατηγορεί ο 18χρονος για σεξουαλική κακοποίηση, απάντησε: «Όχι δεν πάει ο νους μας κάπου. Τα παιδιά έχουν κανονικά τα προγράμματά τους με όλους τους παιδαγωγούς και όλο τον κόσμο που τα εξυπηρετεί. Από τους κοινωνικούς λειτουργούς μέχρι τους πάντες».

Στη συνέχεια, τόνισε πως δεν γίνεται για ένα έργο 25 χρόνων ο καθένας να μιλάει λες και όσα καταγγέλλονται είναι τετελεσμένα γεγονότα και ότι συμβαίνουν χωρίς να έχουν αποδείξεις, ενώ ζήτησε από όλους να δείξουν σεβασμό, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά που διαβιούν αυτή τη στιγμή στην «Κιβωτό», «ένα σπίτι – πρότυπο».

«Δεν μπορούν να τους συγχωρήσουν»

Ερωτηθείς, κατόπιν, για τις δηλώσεις του ότι τα παιδιά «δεν μπορούν να τους συγχωρήσουν για το ότι πήραν τη θέση των πραγματικών γονιών τους», ο πατέρας Αντώνιος σχολίασε πως ο ίδιος είναι ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία, που μοναδικός του στόχος είναι «η θεραπεία του τραύματος» και πως όσοι καταφέρονται αρνητικά για την «Κιβωτό» είναι άνθρωποι χωρίς εμπειρία. «Έχουμε δώσει την ψυχή μας, ζούμε μέσα στο έργο και αυτό που θέλω πάντα είναι να έχω τη δική μου ενημέρωση, επαφή και γνώμη για όσα συμβαίνουν γύρω μου», υπογράμμισε.

Μάλιστα, ο πατέρας Αντώνιος τόνισε ότι απορεί πώς κανένα από τα παιδιά δεν απευθύνθηκε σε αυτόν για όσα -υποτίθεται ότι- συμβαίνουν, παρά το γεγονός πως ίδιος έχει «πολύ καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά». «Προσπαθούμε με αγάπη, στοργή και καλοσύνη να μην έχουν παραβατικές συμπεριφορές… Έχω δώσει τη ζωή μου, ό,τι έχω και δεν έχω για αυτά τα παιδιά. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος».

«Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, γιατί δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό είναι μια επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε» συμπλήρωσε. «Να μην υπάρξει άλλος άνθρωπος να βρεθεί σε αυτή τη θέση», ευχήθηκε κατόπιν.

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα, εξέφρασε επίσης την αγανάκτηση της: «Ήθελα να σας πω κι εγώ κάτι, σαν πρόεδρος της Κιβωτού να εκφράσω την αγανάκτηση και τη λύπη του συμβουλίου μας. Αυτό το θέμα πήρε τόσο φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι. Την καταγγελία τη μάθαμε χθες το μεσημέρι από τα κανάλια».

Υποκινούμενα από κάποιους τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες

Κατόπιν είπε ότι πιστεύει πως υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και πως «τα παιδιά αυτά που έκαναν τις καταγγελίες, πιθανότατα να είναι υποκινούμενα από κάποιους…». «Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού», είπε. «Όλα αυτά που βγαίνουν είναι ανυπόστατα. Βάλλεται ένας οργανισμός, επειδή κάποιο παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει αυτό το πράγμα», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι κάποια παιδιά πιθανόν και να τους «εκδικούνται», λόγω του ότι δεν τούς επετράπη η παραβατική συμπεριφορά στην «Κιβωτό».

Όταν δε ρωτήθηκε για το πώς προσπαθούν να περιορίσουν παραβατικές συμπεριφορές παιδιών και αν υπάρχουν τιμωρίες, η πρεσβυτέρα είπε ότι: «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο. Ο πάτερ είναι συνεχώς πάνω από το κεφάλι τους. Προσπαθούμε να σταματήσουμε κάποια παιδιά που έχουν πάρει τον κατήφορο…».

  • Δείτε τις δηλώσεις των επικεφαλής της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου»:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This