«Μην ασχολείσαι καθόλου γιατί δεχτήκαμε απειλές», είπαν στην παιδαγωγό που έκανε την πρώτη καταγγελία για την «Κιβωτό»!

Ντοκουμέντο: Το 2015 έγινε στα Ιωάννινα η πρώτη επίσημη καταγγελία για σωματική βία - «Ο π.Αντώνιος φώναζε ότι λέω ψέματα και ότι είμαι τρελή»

Must Read

Μια μαρτυρία ντοκουμέντο παρουσίασε το Star, μιας παιδαγωγού, η οποία από το 2015 είχε κάνει την πρώτη επίσημη και επώνυμη καταγγελία για σωματική βία στη «Κιβωτό του Κόσμου» και συγκεκριμένα για τη δομή της Πωγωνιανής Ιωαννίνων, στην οποία εργαζόταν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η γυναίκα, η οποία ξεκίνησε να δουλεύει στην Πωγωνιανή τον Νοέμβριο του 2014, ο φάκελος πήγε από την αστυνομία στην Εισαγγελία και η υπόθεση σταμάτησε εκεί.

Η καταγγελία της στην αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων και στον δήμο Ιωαννιτών, έγινε όταν διαπίστωσε ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο ίδρυμα ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά.

Εικόνα: Star

«Μην ασχολείσαι καθόλου γιατί δεχτήκαμε απειλές»

Η μαρτυρία της πρώην εργαζόμενης είναι αποκαλυπτική και συνάμα ανατριχιαστική, ενώ βάσει των όσων ισχυρίζεται τα όσα ειπώθηκαν στις καταθέσεις των παιδιών τότε ήταν τρομερά.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι όταν απευθύνθηκε στον δήμο Ιωαννιτών για να μάθει για την πορεία της καταγγελίας της, της είπαν να μην ασχολείται γιατί υπήρξαν απειλές!

«Προχώρησε η υπόθεση, η αστυνομία έκανε έφοδο στην Πωγωνιανή, πήρε καταθέσεις από τα παιδιά παρουσία Εισαγγελέα. Η υπόθεση πήγε στον Εισαγγελέα, πήγαν παιδαγωγοί συνάδελφοί του και έδωσαν και αυτοί καταθέσεις και η υπόθεση σταμάτησε εκεί. Κανένας δεν έμαθε τίποτα πέρα από εκεί. Μου είπε ένας αστυνομικός ότι αυτά που γράψατε εσείς στην καταγγελία σας είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που είπαν τα παιδιά. Είπαν τρομερά πράγματα. Ούτε από τον δήμο προχώρησε η υπόθεση μάλιστα όταν πήγα κι εκεί μετά από έναν μήνα για να μιλήσω με την υπεύθυνη που είχα κάνει την καταγγελία μου είπε ‘μην ασχολείσαι καθόλου γιατί δεχτήκαμε απειλές’», είπε στο Star η γυναίκα.




«Ακούσαμε τις κραυγές του παιδιού»

Μεταξύ άλλων στην καταγγελία που έκανε η παιδαγωγός το 2015 αναφέρονταν τα εξής φρικιαστικά:

«Ο παιδαγωγός… άρπαξε το παιδί από τα μπράτσα και το έριξε με δύναμη πάνω στο καπάκι της τουαλέτας. Το καπάκι έγινε χίλια κομμάτια και οι κοκκινίλες στα χέρια του παιδιού ήταν εμφανείς. Την επόμενη ημέρα είχαν γίνει μώλωπες. Εγώ μαζί με μια εθελόντρια ονόματι …  φτάσαμε στις τουαλέτες αφού είχε συμβεί το περιστατικό και μετά από τις κραυγές του παιδιού το οποίο βρισκόταν σε υστερία και καλούσε σε βοήθεια».

Στα όσα είπε στις Αρχές με κάθε λεπτομέρεια, η γυναίκα περιέγραψε περιστατικά κακοποίησης παιδιών που είδε η ίδια μέσα στο ίδρυμα:

«Στις 15 Απριλίου 2015 βρήκα ένα από τα βρέφη σε άσχημη κατάσταση. Η υπεύθυνη παιδαγωγός του ορόφου μου ανέφερε ότι το παιδί έκλαιγε όλη νύχτα. Με δική μου πρωτοβουλία πήγαμε στα έκτακτα περιστατικά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε βγει ο αγκώνας του δεξιού χεριού από τη θέση του. Ο γιατρός που είπε ότι η συγκεκριμένη κάκωση πονάει φριχτά. Ανέφερα το περιστατικό στην κ. …η οποία και το αποσιώπησε».

«Ο π.Αντώνιος φώναζε ότι λέω ψέματα και ότι είμαι τρελή»

Πριν φτάσει στην επίσημη καταγγελία, η παιδαγωγός προσπάθησε όπως ανέφερε το Star, να ενημερώσει τον πατέρα Αντώνιο για τα όσα είχε διαπιστώσει ότι συνέβαιναν στην Πωγωνιανή.

Τα κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του μόνο όταν προσποιήθηκε ότι ήταν κάποια άλλη, κάποια που ήθελε να δωρίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην ΜΚΟ.

Η αντίδρασή του ήταν η εξής:

«Τον πήρα προσωπικά τηλέφωνο στην Αθήνα και τον ζήτησα. Δεν έβγαινε στο τηλέφωνο ο πατέρας Αντώνιος. Καλώ λοιπόν και τους λέω ότι θέλω να κάνω μια μεγάλη δωρεά, τηλεφωνώ από Ιωάννινα και μου τον δίνουν αμέσως. Του είπα ότι είμαι παιδαγωγός και ότι στην Κιβωτό στην Πωγωνιανή συμβαίνουν άσχημα πράγματα. Πέφτει ξύλο υπάρχει παιδαγωγός που χτυπάει συνέχεια τα παιδιά, τιμωρίες πολλές. Κι άρχισε να μου λέει ότι ψεύδομαι, να μου φωνάζει κιόλας ότι λέω ψέματα και ότι είμαι τρελή».

Ξεκινούν οι πρώτες καταθέσεις

Εν τω μεταξύ από αύριο Τρίτη, θα ξεκινήσουν οι πρώτες καταθέσεις για την υπόθεση, με τους πρώτους μάρτυρες να έχουν κληθεί και να είναι πρώην φιλοξενούμενοι και πρώην εργαζόμενοι σε δομές της ΜΚΟ.

Μάλιστα, οι δύο εξ’ αυτών φέρεται ότι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στις Αρχές και ζήτησαν να καταθέσουν. Υπάρχει επίσης ένας ανήλικος ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό και αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας.

Σύμφωνα με το Star, οι Εισαγγελείς που ανέλαβαν τον φάκελο της «Κιβωτού», παρατήρησαν ότι τα επτά άτομα που έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, συμφωνούν στα όσα κατήγγειλαν για σκληρές τιμωρίες και βίαιη μεταχείριση των παιδιών, παρόλο που ήταν σε διαφορετικές δομές και δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This