«Είδα τον πατέρα Αντώνιο να χτυπά κορίτσι – Συνεργάτης του ήθελε να με χαϊδεύει» – Νέα καταγγελία από 17χρονη

Σοκάρουν τα όσα περιγράφει ανήλικο κορίτσι που έζησε σε δομή της οργάνωσης

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου, με τον πατέρα Αντώνιο να βρίσκεται στο επίκεντρο. Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης του οργανισμού, όλο και περισσότερα παιδιά βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για όσα βίωσαν μέσα στις δομές.

Μια νέα μαρτυρία ενός 17χρονου κοριτσιού που έμεινε για 9 χρόνια στην Κιβωτό του Κόσμου, θέτει στο επίκεντρο τον ρόλο του πατέρα Αντώνιου.

«Έμενα στην Κιβωτό του Κόσμου από τα 7 μου χρόνια μέχρι τα 16. Τα πρώτα χρόνια ήταν όλα μια χαρά. Δεν καταλάβαινα κάτι περίεργο. Όμως, όταν άλλαξαν κάποιοι παιδαγωγοί, άλλαξε και η δική μου συμπεριφορά. Δεν μπορούσα να δεχτώ κάποιες καταστάσεις. Είχαν φτιάξει έναν δικό τους κόσμο εκεί μέσα, με δικούς τους κανόνες. Υπήρχε μεγάλη αυστηρότητα. Δεν επέτρεπαν στα κορίτσια να μιλάνε με αγόρια. Έβαζαν περιορισμούς στο ντύσιμο, σε όλα. Και έβαζαν πολλές τιμωρίες, συνέπειες όπως τις ανέφεραν. Υπήρξαν και πολλοί παιδαγωγοί που σταμάτησαν να εργάζονται εκεί, γιατί δεν άντεχαν άλλο τις καταστάσεις και ήθελαν να φύγουν. Βέβαια έχει κάνει και αρκετά καλά η Κιβωτός του Κόσμου, να το αναγνωρίσουμε αυτό. Δεν είναι μόνο οι άσχημες συμπεριφορές», λέει το 17χρονο κορίτσι μιλώντας στο newsit.gr.

Όπως αναφέρει η ίδια οι τιμωρίες στα παιδιά έπεφταν «βροχή»: «Όταν κάποια στιγμή μαζί με κάποια άλλα κορίτσια κάναμε παρέα με κάποια αγόρια και το έμαθαν αυτό στη δομή, μας έβαλαν τιμωρία. Ήταν καλοκαίρι και έπρεπε να είμαστε για τρεις μήνες τιμωρία, εγώ και άλλα 4 παιδιά κλειδωμένα στο δωμάτιο, να ξυπνάμε στις 9 το πρωί και μέχρι τις 9 το βράδυ να καθαρίζουμε και να κάνουμε δουλειές με μόνο 3 διαλείμματα για φαγητό και το βράδυ πάλι να κλειδωνόμαστε στο δωμάτιο. Και μας έβαζαν συχνά τιμωρίες».

Το κορίτσι περιγράφει ότι έχει δεχτεί bullying ακόμα και τα σχέδιά της να σπουδάσει: «Με μείωναν συνεχώς για το σχολείο. Για παράδειγμα τους έλεγα πως θέλω να περάσω στο Παιδαγωγικό και αυτοί μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να το κάνω γιατί είμαι ανίκανη. Μου έλεγε η διευθύντρια της δομής ότι δεν θα περνούσα πουθενά. Και μείωνε συνέχεια και άλλα παιδιά. Σε άλλες δομές της Κιβωτού έχω ακούσει από παιδιά να τα αποκαλούν βλάκες, ανίκανους, πολύ άσχημες κουβέντες».

Η 17χρονο καταγγέλλει ότι η ίδια είδε με τα μάτια της τον πατέρα Αντώνιο να χτυπάει ένα κορίτσι: «Επίσης, δυστυχώς έχω δει ακόμα και τον πατέρα Αντώνιο να σηκώνει χέρι απέναντι σε κορίτσι για κάποιο λόγο ασήμαντο. Καθόμασταν όλοι έξω στην αυλή και είχε δώσει ένα χαστούκι δυνατό σε αυτό το κορίτσι. Τρομάξαμε, φοβηθήκαμε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Και πόσο μάλλον να βλέπεις τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο να χτυπάει κορίτσι, και όχι έναν απλό εργαζόμενο. Το κορίτσι έβαλε τα κλάματα και πήγε στο δωμάτιό του και από εκεί και πέρα ήταν σαν να μην είχε γίνει ποτέ τίποτα. Ο πατήρ Αντώνιος μας έχει μιλήσει και ήρεμα με σκοπό να μας δώσει και κάποιες συμβουλές, όμως υπάρχουν και φορές που θα φωνάξει και θα ειρωνευτεί και θα αδιαφορήσει» περιέγραψε και στη συνέχεια αποκάλυψε άγρια κακοποίηση του ίδιου κοριτσιού από παιδαγωγό μέσα στη δομή:

«Είχε αρπάξει το κορίτσι και κοπανούσε το κεφάλι του στο καζανάκι της τουαλέτας»

«Κάποια στιγμή ένας παιδαγωγός είχε αρπάξει το ίδιο κορίτσι και κοπανούσε το κεφάλι του στο καζανάκι της τουαλέτας, τη χτυπούσε, την έβριζε και όταν αυτό μαθεύτηκε αρχικά τον έδιωξαν αλλά τον ξαναπήραν στην ίδια δομή για δουλειά ξανά. Προσπάθησαν να το καλύψουν. Εγώ κάποια στιγμή κατήγγειλα στην αστυνομία όλα όσα έπεσαν στην αντίληψή μου και με πήγαν στη δομή της Αθήνας. Κάτι που δεν ήθελα να γίνει. Φοβόμουν, έκλαιγα και μία υπεύθυνη της δομής με κλείδωσε σε ένα δωμάτιο. Μετά με μετέφεραν σε ένα άλλο δωμάτιο και μου φώναζαν. Με έλεγαν αχάριστη, έλεγαν ότι δεν σέβομαι τίποτα, ότι δεν έχω σεβαστεί όσα μου έχει προσφέρει η Κιβωτός, ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα και ότι αν δεν αποσύρω την καταγγελία δεν θα ξαναέβλεπα την αδελφή μου που εκείνο το διάστημα έμενε, επίσης, σε δομή της Κιβωτού. Και μόνο και μόνο για την αδελφή μου την απέσυρα την καταγγελία. Και όλοι με έδειχναν ως το «παιδί με την καταγγελία». Και όταν γύρισα στη δομή που ήμουν συνεχίστηκαν οι συνέπειες και η δύσκολη τιμωρία. Είχα μεγάλο θυμό και απογοήτευση μέσα μου γιατί εγώ άλλη οικογένεια δεν είχα, αυτοί ήταν για μένα, οι μόνοι άνθρωποι. Και με απογοήτευσαν» περιέγραψε το κορίτσι.

«Ηθελε να με χαϊδεύει»

Η ίδια στη συνέχεια αποκάλυψε ότι συνεργάτης του πατέρα Αντωνίου προσπάθησε να την προσεγγίσει για να την παρενοχλήσει σεξουαλικά:

«Ακόμα και τον αδελφό μου που ήταν σε άλλη δομή, του έβαζαν άγριες τιμωρίες. Μέχρι και να καθαρίζει τα κόπρανα από ζώα με γυμνά χέρια, ακόμα και αυτό τον έβαζαν να κάνει. Ακόμα και σεξουαλική παρενόχληση νομίζω πως κόντεψα να ζήσω, όμως ευτυχώς το πρόλαβα. Κάποιος συνεργάτης του πατέρα Αντωνίου, ήταν πιο κοντά σε μένα και ήθελε να με χαϊδεύει, να με αγκαλιάζει. Εγώ αισθανόμουν άσχημα γιατί έχω ζήσει αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν και καταλαβαίνω τη διαφορά από άγγιγμα σε άγγιγμα και πώς ξεκινάει κάτι τέτοιο. Με έπαιρνε αγκαλιά, με χάιδευε στους ώμους, όμως δεν θεωρώ ότι ήταν αθώο άγγιγμα γιατί το έχω ζήσει ξανά να ξεκινάει έτσι. Απομακρύνθηκα αμέσως και τελείωσε γρήγορα» είπε μεταξύ άλλων η ανήλικη.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This