Έφυγε από τη ζωή ο Αριστοτέλης Διβάνης, ηγέτης του ξενοδοχειακού ομίλου Divani

Θεμελιωτής του ελληνικού τουρισμού και ηγετική μορφή της εγχώριας ξενοδοχίας

Must Read

Φτωχότερος έγινε από σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, καθώς πέθανε στα 94 του ο Αριστοτέλης Διβάνης, θεμελιωτής του ελληνικού τουρισμού και ηγετική μορφή της εγχώριας ξενοδοχίας, καθώς έβγαλε από την αφάνεια τον ξενοδοχειακό χώρο και οδήγησε τον τουρισμό σε κινητήριο μοχλό της ελληνικής οικονομίας.

Ο Αριστοτέλης Διβάνης ήταν πάντα καινοτόμος, δεδομένου ότι το 1958 ανέγειρε στα Τρίκαλα ξενοδοχείο δυναμικότητας 65 δωματίων με ξεχωριστό λουτρό. Θρυαλλίδα για την ενασχόληση του με τον τουρισμό αποτέλεσε η συμβουλή τού τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η αγάπη για τη φιλοξενία και το επιχειρηματικό πνεύμα του Αριστοτέλη Διβάνη έδειξαν τον δρόμο και για τη συνέχεια, με τον ίδιο να αποσύρεται από οποιαδήποτε άλλη εμπορική δραστηριότητα και να εστιάζει αποκλειστικά στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Με την πρώτη επιχειρηματική του πρωτοβουλία στον χώρο του Τουρισμού να στέφεται με απόλυτη επιτυχία, ο Αριστοτέλης Διβάνης διαβλέπει την ανερχόμενη εξέλιξη του εμβληματικού προορισμού των Μετεώρων και παίρνει τη μεγάλη απόφαση για την ίδρυση του δεύτερου ξενοδοχείου του ομίλου στην Καλαμπάκα.

Μετά το τέλος της δικτατορίας, ο εν λόγω όμιλος είναι πλέον ο μεγαλύτερος στη Θεσσαλία ανοίγοντας την τρίτη του μονάδα, αυτή τη φορά στην πόλη της Λάρισας. Το επόμενο βήμα του Αριστοτέλη Διβάνη έμοιαζε προδιαγεγραμμένο, καθώς, λίγο πριν από τη συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο ιδρυτής του ομίλου σε συνεργασία με συντοπίτη του εγκαινιάζει το πρώτο του ξενοδοχείο στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης.

Καταλυτική η κάθοδος στην Αθήνα

Η κάθοδος στην Αθήνα ήταν επιτυχημένη και καταλυτική για τη μετέπειτα πορεία και παρακαταθήκη για την εν καιρώ ίδρυση των Divani Collection. Άξιος συνεχιστής του έργου του ο γιος του, Σπύρος Διβάνης, που εδώ και χρόνια έχει αναλάβει με εξαιρετική επιτυχία τα ηνία του ομίλου.

Η κηδεία του Αριστοτέλη Διβάνη θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, στις 14.00.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This