«Σκάστε οι πολιτικοί! Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες»: Ο πόνος έγινε οργή στην κόλαση των Τεμπών

«Νόμιζα ότι θα καούμε ζωντανοί»: Η σπαρακτική μαρτυρία ενός 28χρονου τραυματία από το τραγικό δυστύχημα

Must Read

Οργή, απέραντη θλίψη και ανείπωτος πόνος επικρατεί σε όλη τη χώρα για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλά νεαρά άτομα και δη φοιτητές και φοιτήτριες. 

Μέχρι τώρα οι νεκροί από την τραγωδία ανέρχονται στους 47, ενώ οι διασώστες ψάχνουν στα συντρίμμια για αγνοούμενους. Οι έρευνες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά οι πυροσβέστες ελπίζουν ότι όσο προχωρούν προς το τρίτο βαγόνι του τρένου -και κόβουν τα σίδερα- ίσως βρεθεί κάποιος ζωντανός. Ο σταθμάρχης Λάρισας έχει ομολογήσει το λάθος του, και θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Λάρισας.

 






Η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος για την πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη, μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, με αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα περισσότερων. Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι είναι ένας 20χρονος που εκσφενδονίστηκε από τη σύγκρουση των τρένων. Βρέθηκε στα χωράφια ζωντανός και είναι το μοναδικό άτομο που έχει επιζήσει από το πρώτο βαγόνι που τυλίχτηκε στις φλόγες μετά τη σύγκρουση. Ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει. Οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή και έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργεία στο κεφάλι.

«Σκάστε οι πολιτικοί! Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες»

Η θεία του ανέβασε στον λογαριασμό της στο Facebook το παρακάτω μήνυμα:

 

«Νόμιζα ότι θα καούμε ζωντανοί»  

Νόμιζα ότι θα καούμε ζωντανοί μέσα στο βαγόνι. Πίστευα ότι δεν θα καταφέρω να βγω ζωντανός».

 

 






Με αυτά τα λόγια, ο 28χρονος Στέργιος Μιναέμης περιγράφει τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στη Λάρισα.

«Έβλεπα τις φλόγες, γέμισε το βαγόνι με καπνό, τίποτα δεν μπορούσα να δω γύρω μου και ξαφνικά είδα φως από ένα σπασμένο τζάμι και ειδοποίησα τους υπόλοιπους για να βγούμε έξω. Φέρναμε τούμπες… Δεν ξέραμε πώς και πού θα σταματήσει το βαγόνι», λέει ο νεαρός άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Με τα σημάδια στο πρόσωπό του να μαρτυρούν όσα πέρασε, συγκλονισμένος από το μέγεθος της τραγωδίας, λέει πως ο ίδιος ζει από θαύμα. «Η φωτιά ξέσπασε δίπλα στο σπασμένο τζάμι. Καιγόντουσαν τα καλώδια και έβγαιναν μαύροι καπνοί. Όταν βγήκα, πήδηξα πάνω στα συντρίμμια. Πατούσα πάνω τους και όλα ήταν ζεστά ακόμα από τη συντριβή. Η πρώτη εικόνα που είδα ήταν ένας άνθρωπος που πετάχτηκε έξω, μπροστά μου. Δεν ξέραμε τι έγινε, εάν συγκρούστηκε το τρένο, εάν χτυπήσαμε σε κάποιο ζώο», σημειώνει. Ο Στέργιος έχασε το κινητό του κατά τη διάρκεια του τραγικού δυστυχήματος και μόλις κατάφερε να βγει ζωντανός, προσπάθησε, όπως λέει, να ειδοποιήσει τους γονείς του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο 28χρονος έχει καταγωγή από τον Βόλο αλλά εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και ήταν μία από τις λίγες φορές που είχε πάρει το τρένο.

 






Την ίδια ώρα, οι αγωνιώδεις προσπάθειες πολλών ανθρώπων να μάθουν πληροφορίες για τους οικείους τους ξετυλίγουν το κουβάρι της τραγωδίας κι ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια ταυτοποίησης των σορών, κατά βάση μέσω DNA.

Ουρές για την έκτακτη αιμοδοσία

Ουρά δεκάδων μέτρων έχουν σχηματίσει έξω από το δικαστικό Μέγαρο Λάρισας πλήθος κόσμου για να δώσει αίμα. Από νωρίς το πρωί πολίτες προσέρχονται στην πλατεία έξω από το Μέγαρο όπου ο ερυθρός σταυρός πραγματοποιεί αιμοδοσία για τα θύματα του τραγικό δυστυχήματος. Αυτήν την ώρα ο αριθμός της αναμονής υπερβαίνει τα 100 άτομα ενώ στην πλειοψηφία τους είναι νέοι άνθρωποι.

 






Διαβάστε ακόμα:

Εικόνες αρχαίες τραγωδίας: Δίνουν δείγματα DNA για να ταυτοποιήσουν τις σορούς των παιδιών τους

«Μου γύρισαν στάχτες και αποκαΐδια»: Συγκλονίζει η γυναίκα που έχασε άντρα και παιδί στα Τέμπη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This